Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zázračný kokosový olej / foto: shutterstock

Toužíte po krásné a bohaté hřívě? Zkuste blahodárné účinky kokosového oleje.

Krásné vlasy musí být především zdravé, což znamená hlavně vyživené zevnitř. Vyřaďte vlasové přípravky plné chemie a silikonů a zkuste se spolehnout na čistě přírodní produkty, které vašim vlasům dodají potřebné vitamíny.

Kokosový olej a jeho skvělé účinky na vlasy

Kokosový olej by mohl být právem nazýván králem mezi pečujícími oleji na vlasy. Obsahuje totiž jedinečnou kyselinu laurovou, která má schopnost vyživovat vlasové vlákno zevnitř a zároveň brání proteinovým ztrátám. Na regeneraci vlasů se dále podílí celá řada vitamínů, hlavně pak vitamín E a K, železo a důležité mastné kyseliny. Tento výživový koktejl dodává vlasů pevnost a lesk, zaceluje roztřepené konečky, pomáhá v boji proti lupům, zastavuje padání vlasů a chrání vlasovou pokožku proti bakteriím a plísním.

Jednoduché použití z pohodlí vašeho domova

Velkou výhodou je, že můžete použít kokosový olej na vlasy téměř kdekoliv. K aplikaci nepotřebujete žádné další ingredience, ani se nemusíte objednávat ke kadeřnici a platit za drahé vlasové kúry a masky. Kokosový olej totiž koupíte v každé drogerii a jeho použití je velice jednoduché a rychlé. Po umytí jednoduše vetřete lehce nahřátý kokosový olej do vlhkých pročesaných vlasů a necháte ho působit libovolně dlouhou dobu, klidně i dvě hodiny. Pokud se vám vlasy více mastí, vyhněte se nanášení přímo na pokožku hlavy, zvýšenou péči však věnujte vlasovým konečkům, které několikrát promněte v prstech. Poté kokosový olej z vlasů jemně opláchněte a vlasy omyjte šamponem z přírodních výtažků.

Intenzivní vlasová výživa pomocí nočního zábalu

Pokud chcete svým vlasům dopřát pořádnou dávku výživy a regenerace, vyzkoušejte vlasový zábal z kokosového oleje na noc. Postupujete stejně jako u denního ošetření, akorát po aplikaci zakryjete vlasy koupací čepicí nebo je obalíte potravinovou fólií, aby výživné látky pronikly hluboko do vlasového vlákna. Také zvolte vhodný noční oděv a polštář zakryjte starším ručníkem pro případné mastné skvrny. Takto vytvořený zábal necháte působit přes noc. Ráno vlasy opět opláchnete a umyjete, doporučujeme však nefénovat, jen nechat vlasy volně proschnout. Při pravidelné aplikaci alespoň dvakrát za měsíc získají vaše vlasy pevnost a lesk, zvýší se jejich objem a vy se budete moci pochlubit dokonalou hřívou, kterou vám bude každý závidět.

Toužíte po krásné a bohaté hřívě? Zkuste blahodárné účinky kokosového oleje.

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!