Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jak jste na tom s váhou? / foto: Shutterstock

Jak jste na tom s váhou? Spočítejte si to v BMI kalkulačce

V současné době si začínají lidé uvědomovat, že správná životospráva se pozitivně podepisuje na zdravotním stavu. Pokud vám však váha ukazuje příliš vysoké číslo, měli byste přemýšlet nad změnou životního stylu.

Poměrně důležitý je jídelníček, z něhož byste měli vyřadit všechny nezdravé potraviny.

Jestliže chcete zjistit BMI index, poslouží vám k tomu BMI kalkulačka. Zadáte do ní několik důležitých parametrů, a to konkrétně výšku, váhu, věk a pohlaví. Poté se vám zobrazí vyhodnocení, zda máte podváhu, normální váhu, nadváhu či obezitu. Potom byste se měli rozhodnout, co se svou váhou uděláte.

Vyzkoušejte kalorické tabulky

Jídelníček je sice důležitý, ovšem k redukci váhy je nezbytné zařadit do programu také nějakou fyzickou aktivitu, protože se má energetický příjem a výdej udržovat v rovnováze. Kalorické tabulky slouží k tomu, abyste energetický příjem i výdej sledovali.

Zapomeňte na papír a tužku, protože dneska existují kalorické tabulky online. Stačí se naučit je používat. Tabulky můžete využít nejen při redukci váhy, ale také k jejímu udržení, a dělat si tak přehled, co jste pro své tělo udělali, respektive neudělali. V tabulkách vedle energetické hodnoty najdete u každé potraviny ještě informaci o vitamínech, sacharidech, tucích a bílkovinách.

Kdo vám sestaví jídelníček na hubnutí?

Jestliže potřebujete sestavit jídelníček na hubnutí, doporučujeme podívat se na projekt Pestrý jídelníček, jenž nabízí možnost sestavení jídelníčku zdarma. Znamená to, že ušetříte spoustu peněz. Zatímco u takových výživových poradců by vás jídelníček vyšel na několik stovek, možná i tisícovek.

Zmíněný portál funguje také jako magazín o hubnutí, kde najdete užitečné články vztahující se ke cvičení, dietám, stravování jako takovému, motivaci a podobně.

K tomuto článku není otevřena diskuze