Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mariánské lázně / foto: shutterstock

Mariánské lázně – zpívající fontána a park miniatur Boheminium

Jistěže se do lázní jezdí především za léčebným pobytem, nicméně na nějaký ten výlet či procházku se určitě najde čas. A byla by škoda ho nevyužít a neprohlédnout si krásy města a okolí.

Mariánské Lázně, to jsou úchvatné lázeňské parky, romantické kolonády, nádherné pavilony a útulné kavárničky. Ubytovat se můžete nejen v lázeňských pavilonech, ale také v hotelích a menších penzionech mimo centrum. Město obdařené léčivými minerálními prameny a jedinečnou atmosférou si každý rok přijíždějí vychutnat tisíce návštěvníků. Léčivé prameny najdete nejen na kolonádě, ale rovněž na několika místech v parcích, které zvou k příjemným procházkám.

Dominantou Mariánských lázní je jistě zpívající fontána. Hraje denně v lichou hodinu od 7 – 19 hodin, ve 21 a 22 hodin včetně barevné projekce. Je to naprostá nádhera, úžasný zážitek. Slavnostní zahájení připadá vždy na 30. dubna ve 21 hodin a ukončení na 31. října ve 20 hodin. Určitě si to nenechte ujít například s hudbou Beethovena, Verdiho, pana Hapky, Maláska a dalších umělců.

Dále nezapomeňte navštívit Boheminium park miniatur. Boheminium je čtvrtý největší park miniatur v Evropě a jeho modely návštěvníci obdivují již od roku 1999. Je unikátní nejen jedinečným zasazením do přírody, ale i obrovskou nabídkou do detailu propracovaných modelů našich památek v měřítku 1:25. Jde o nejnavštěvovanější atrakci v celém kraji. Můžete si prohlédnout Hlubokou, Červenou Lhotu, zámek Český Krumlov, zámek Litomyšl, Ještěd, Karlštejn, kolonádu Mariánských lázních, nádraží Dolínek a spoustu dalších stavebních a technických zmenšenin památek z celé naší republiky. Momentálně je rozpracovaná miniatura překrásného zámku Lednice. Z parku Boheminium budou nadšení jak dospělí, tak děti.

Pokud jste Mariánské lázně ještě nenavštívili, jistě to udělejte. Objevíte spoustu tipů na výlety na zajímavá místa, včetně návštěv dvou dalších lázeňských měst a to Karlových Varů a Františkových lázní. Mariánské lázně jsou z tohoto tria lázeňských komplexů nejmladší.

Přeji šťastnou cestu...

Mariánské lázně – zpívající fontána a park miniatur Boheminium

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!