Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cvičení a alkohol / foto: shutterstock

Alkohol a cvičení: Dvojice, která zkrátka nefunguje

Když se uzavřela fitness centra, začalo se doma nejen více pít, ale také více cvičit. A někteří lidé začali dělat obě činnosti najednou. Jenže alkohol a cvičení je dvojice, která zkrátka nejde dohromady.

Když chce člověk zhubnout, musí přestat pít alkohol. To je jedno ze základních pravidel vedoucích k vysněné postavě plné vyrýsovaných svalů. Alkohol totiž při cvičení ovlivňuje jak tvorbu energie, tak stojí za nechtěným nabíráním váhy či za špatnou regenerací svalů. Navíc může i za celkovou dehydrataci organismu, což vede k pocitům únavy a malátnosti nebo k nízké fyzické výkonnosti.

Alkohol = tekuté kalorie

Rozhodli jste se konečně zhubnout a docílit dlouho vysněné štíhlé figury? Alkohol na nějakou dobu dejte stranou. Jedná se totiž o převlečené prázdné kalorie, které způsobují jenom další přibírání na váze. Alkoholické nápoje jsou především plné sacharidů a také cukrů, navíc umí blokovat metabolismus, což vede ke špatnému štěpení tuků. Ať už s radostí konzumujete víno nebo irskou whisky, v žádném alkoholickém nápoji nenajdete tělu prospěšné živiny - alkohol zkrátka nemá žádnou nutriční hodnotu.

Cvičení a alkohol

Zvyšuje chuť k jídlu

Vzpomínáte si na chvíli, kdy jste seděli v baru a popíjeli namíchaný drink? Určitě jste u toho “uzobávali” oříšky, brambůrky nebo jiný pokrm. Důvodem toho byl právě onen drink, který stál na pultu baru. Alkoholické nápoje totiž zvyšují chuť k jídlu. To následně vede k přejídání se či k vyšší konzumaci nezdravých pokrmů. A rázem jste na váze, se kterou jste začínali před vaší hubnoucí kúrou.

Brzdí růst svalů

Alkohol bohužel negativně ovlivňuje nejen celkovou regeneraci svalů, ale také jejich růst. Je vaším snem vypadat senzačně i v upnutém tílku? Je načase přestat pít alkohol, ať už tím myslíme pivo nebo vodku s džusem. Podle nedávných výzkumů alkohol ovlivňuje hlavně takzvanou proteinovou syntézu, která je hnací silou při růstu svalů.

Alkohol a cvičení: Dvojice, která zkrátka nefunguje

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!