Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pálení žáhy / foto: shutterstock

Babské rady na pálení žáhy, které přináší znatelnou úlevu

Pálení žáhy - častý problém, který je způsoben překyselením žaludku. Za tímto zdravotním problémem stojí konzumace tučných nebo kořenitých jídel. Na vině ale může být i stres. Jak tyto obtíže potlačit či zmírnit?

Problém zvaný pálení žáhy zná pravděpodobně každý z nás. Jak již bylo zmíněno, mluvíme o překyselení žaludku, za nímž stojí stres nebo tučné či příliš kořenité pokrmy. Nejčastěji dochází ke spuštění horkosti za hrudní kostí kvůli kávě, alkoholu nebo za to můžou koncentrované ovocné džusy. Ať už se u vás problém projevuje po čemkoliv, paradoxně se najdou potraviny, které umí bolest velice rychle zahnat.

Citron jako první pomoc

Za první pomoc při pálení žáhy lze označit citron, respektive citronovou šťávu, která umí neutralizovat nadměrnou produkci kyseliny solné v žaludku. Když vás zdravotní problém zasáhne, stačí si do sklenice s vodou vymačkat polovinu exotického citrusu.

Citronová šťáva

Med jako hojivý balzám

Už i naše babičky věděly, že v medu se skrývá síla. Nejenže si umí poradit s různými projevy nachlazení, ale umí také utišit pálení žáhy. Dalo by se říct, že právě med je takovým hojivým balzámem, který dokáže uklidnit podrážděný jícen. Navíc umí vytvořit jakýsi ochranný obal, díky němuž se předejde dráždění žaludeční kyseliny.

Med

Buď si můžete med přimíchat do čaje, nebo ho smíchejte s teplou vodou ve sklenici a vypijte mezi jídly.

Ananas na hubnutí i proti pálení žáhy

Zanedlouho se na naše stoly dostanou ananasy - exotické ovoce má totiž své místo na vánoční tabuli. A i když je to poměrně sladký druh ovoce, jíst ho můžete s chutí a bez špatného svědomí. Neobsahuje totiž mnoho kalorií a podporuje hubnutí. Navíc předejde pálení žáhy, což je (hlavně během vánočních svátků) problém na pořadu dne.

Ananas

Ananas si ideálně dopřejte jako dezert po jídle. Stačí jediný plátek a předejdete tím neutichající bolesti.

Babské rady na pálení žáhy, které přináší znatelnou úlevu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!