Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zelenina a štíhlá linie / foto: shutterstock

Kam si chodit pro návody na zdravý životní styl?

Jak konkrétně by však měla takové zdravá strava vypadat? Kolik pohybuje dost? Jakým způsobem v dnešní době zůstat psychicky v pohodě?

Co obnáší žít zdravě, si většina lidí dokáže poměrně dobře představit. Zdravé a pestré stravování, dostatek pohybu, vyhýbání se návykovým látkám, psychická pohoda. Žádný učený však z nebe nespadl a také v této oblasti se musí lidé vzdělávat. Pokud i vás láká zdravý životní styl, máme pro vás jeden tip. Pro zajímavé informace o stravování, půstech, hubnutí, detoxikaci apod. si můžete chodit na nový blog FitTipy.cz.

FitTipy.cz jsou tady pro každého, kdo chce žít zdravě

Nezáleží na tom, jestli máte nadváhu a snažíte se zhubnout, nebo je vaše hmotnost zcela v pořádku, jen chcete udělat něco dobrého pro své tělo. Zdravý životní styl není o váze, dodržovat by ho měl každý – a to ve všech směrech. Dostatek pohybu, vyvážená strava a správný pitný režim totiž vedou k menšímu riziku řady chorob a spokojenějšímu životu.

Zdravá strava

Není třeba chodit do extrémů

Hned na úvod se na webu FitTipy.cz dočtete „Chcete žít tak akorát zdravě?“ – přesně tohle je cílem k úspěchu. Nemá cenu snažit se dělat vše na 100 %. I malá změna může mít velký efekt. Stačí třeba udělat každý den 10 000 kroků, změnit jídelníček, více pít. Nemusí se z vás stávat okamžitě člověk, který vše žene do extrémů, v životě si už nedá cukr, počítá si každou kalorii, každý druhý den chodí běhat. Krásná postava začíná v hlavě, hlavně tam to tedy musíte mít v pořádku.

Krabičková dieta

Ketodieta, intermittent fasting i krabičkování

Na FitTipy.cz najdete spoustu praktických rad, tipů a návodů. Mezi nejčtenější patří články o tolik propagované keto dietě, moderním trendu intermittent fasting či krabičkování. Naučíte-li se připravovat jídlo do krabičky, patrně dost ušetříte, a pravděpodobně také významně změníte své stravovací návyky. Přečtěte si konkrétní tipy a uvidíte, že přípravou jídla do krabičky nemusíte strávit až tolik času.

K tomuto článku není otevřena diskuze