Proč je lepší zvolit přírodní produkty
Většina bělicích produktů běžně dostupných v lékárnách nebo drogeriích se zakládá na bázi peroxidu vodíku. Ten se používá rovněž v centrech dentální hygieny, jen v mnohem větší koncentraci. Bělení tímto způsobem je vždy zaručeno, ovšem cenově se pohybuje v řádech tisíců korun. Při domácím bělení přírodními produkty bez chemie tak ušetříte nejen peníze, ale také svoji sklovinu.
Domácí způsoby bělení zubů
Jedním z jednoduchých způsobů bělení zubů je použití jedlé sody. Pokud ji budete třít o zuby, bude reagovat se zubním kamenem a rozpouštět ho. Pomáhá nejen neutralizovat bakterie, ale také bělí a zlepšuje dech. Je ovšem nutné dávat pozor na přílišné tření, abyste si nepoškodili sklovinu. Nejsnadnější je tedy čistit jemně zubním kartáčkem namočeným do sody. Ideální frekvence je po dobu jednoho měsíce, a to dvakrát do roka. Další možností je vyrobit si pastu na zuby ze směsi poloviny čajové lžičky jedlé sody, poloviny lžičky octa a špetky soli. Vzniklou hmotou si potřete zuby a necháte chvíli působit, načež smyjete.
Bělost zubů je úzce spojená s jídlem
V první řadě našim zubům a jejich bělosti neprospívá kouření, po kterém zuby nepříjemně žloutnou. V našem jídelníčku je vhodné se vyhnout potravinám, které zuby zabarvují a naleptávají jejich povrch. Takovými potravinami jsou například červené víno, káva, čokoláda, černý čaj, sójová omáčka nebo kečup. Naopak je vhodné přidat do jídelníčku více potravin, které sklovinu nepoškozují, ale čistí ji. Zařaďte více jablek, mrkve nebo okurek.
Změna návyků dokáže zázraky
Čištění zubů dvakrát denně by mělo být naprostým standardem. Vhodné je také používat dentální niť a mezizubní kartáček a po každém jídle si alespoň vypláchnout ústa vodou. Tvoření zubního plaku zmírníte především pitím čisté vody. Žvýkáním žvýkaček zvýšíte tvorbu slin, které napomáhají čištění zubního povrchu. Kombinací výše uvedeného můžete výrazně přispět k bělejšímu chrupu.
Jak na bílé zuby přirozeně a bez chemie
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!