Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kruhy pod očima / foto: shutterstock

Kruhy pod očima mohou potrápit, dá se jich však účinně zbavit

Zejména ženy špatně nesou, pokud se jim na obličeji objeví kosmetická vada v podobě vrásek nebo kruhů pod očima. Co na kruhy pod očima zabírá a co je způsobuje?

Zatímco s vráskami je možné bojovat s pomocí nejrůznějších mastiček a krémů, na kruhy pod očima tyto kosmetické produkty většinou nezabírají. Podle kosmetiček je nejdříve nutné odhalit původ problému, teprve poté je možné vydat se do boje.

Kruhy pod očima – prevence

Na vině může být genetika i zadržování vody

Kruhy pod očima jsou poměrně častým problémem, který může vzniknout z celé spousty důvodů. Na vině může být samozřejmě genetika, ale větší roli hraje špatný životní styl spojený s nedostatečným spánkem, stresem, také s nezdravým stravováním a takřka nulovým pohybem.

Za potíží může stát i zadržování vody a tuků v těle, což způsobuje omezení průtoku krve v této oblasti obličeje. Pokud jsou kruhy pod očima tmavé, došlo pravděpodobně k roztažení cév, jež chtějí k očím přivést více krve.

Jak s problémem bojovat?

Pokud jste přišli na to, co je na vině tomuto kosmetickému problému (který klidně může hlásit nebezpečí v podobě nejrůznějších onemocnění), nabízí se otázka, jak s ním bojovat. Jak již bylo zmíněno, krémy, mastičky nebo podobné produkty mají takřka nulový efekt, proto vsaďte na babské rady, které se osvědčily.

Například na kruhy pod očima platí vychlazené sáčky čaje, které si stačí na oči přikládat. Podobně fungují i studené obklady nebo studené gelové polštářky. Pomoct může i dodržování pitného režimu nebo vitaminy, zejména tedy vitaminy C, E a K.

Pleťová maska

Pokud bychom měli s babskými radami pokračovat, přejdeme k zelenině. Pomoct může i kůra z brambor nebo slupka od okurek. Stačí si je opět přiložit na oční okolí. Minimálně dojde ke zmírnění otoků, které se kolem očí zrodily přes noc.

Kruhy pod očima mohou potrápit, dá se jich však účinně zbavit

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1