Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stres a únava / foto: shutterstock

Jak hravě porazit nebezpečný stres a neutichající únavu

Máte pocit, že na vás poslední dobou všechno padá? Že jste neustále ve stresu a že únava doprovází prakticky každý váš krok? Osvojte si několik tipů, ať na vás stres ani únava nemůžou.

Nejen lidé působící na vedoucích pozicích se ptají, jak porazit stres a únavu. Tyto problémy se týkají každého druhého člověka. Bohužel většina nehledá východisko ze situace. Pokud však dovolíte, aby s vámi stres zametal a únava vás i nadále vysilovala, tělo vám dřív nebo později vypoví svou službu. Co tedy dělat a jak s problémy zatočit?

Pracujte na svých off-line vztazích

Pravděpodobně nikdo nezná člověka, který je po psychické stránce v pohodě, když se vrací do rozhádané domácnosti. Když doma nepřevládá pohoda a láska, napětí a stres se jenom násobí. Proto je velmi důležité, abychom pracovali na svých off-line vztazích. Bohužel řada lidí pracuje především na online kamarádstvích, ale ty v žádném případě nenahradí první zmiňované. Proto se věnujte své rodině či partnerovi/partnerce a neodkládejte je na druhou kolej. Právě oni jsou pomyslnými nabíječi vašich baterek.

Společná večeře

Začnete žít zdravěji

Zdravý životní styl má zkrátka něco do sebe. Není to jenom obyčejná fráze, kterou lékaři pořád dokola opakují. Opakují to z nějakého důvodu, a tím důvodem je nekonečná energie a klidná mysl. Začněte se proto zdravěji stravovat. Jezte vyváženě, zdravě a pravidelně. K tomu pijte méně alkoholu, který jinak ruinuje paměť, pozornost a abstraktní myšlení. A samozřejmě pravidelně cvičte. Při cvičení se uvolňují látky, které vám vlijí dobrou náladu do žil.

Cvičení a posilování

Dejte šanci meditaci

Je škoda, že se mezi námi nachází stále více lidí, kteří nejsou otevření meditaci. A to je to tak uvolňující a osvobozující cvičení! Meditace zlepšuje schopnost soustředit se, zahání stres i únavu a podporuje paměť.

Meditace

Jak hravě porazit nebezpečný stres a neutichající únavu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!