Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Přejídání sladkým jídlem / foto: shutterstock

Efektivní způsoby, jak překonat chuť na sladké

Nacházíte se v takzvaném “hubnoucím módu", ale chuť na sladké vás neopouští? Pak se jistě ptáte, jak se jí zbavit. Cukrovinky totiž nejdou ruku v ruce se štíhlou linií.

Co oči nevidí...

Naštěstí způsobů, jak překonat chuť na sladké, je celá spousta. Prvním z nich je, že si sladkosti zkrátka nebudete kupovat. Ne nadarmo se říká, že co oči nevidí, to srdce nebolí. Ovšem v tomto případě bychom staré známé rčení trochu pozměnili - co oči nevidí, to člověk nesní.

Chuť na sladké

Pokud se chcete vyvarovat nekonečným toulkám po domě a neutichajícímu nahlížení do lednice, kupte si do zásoby zdravější alternativy sladkostí. Mohou to být oříšky nebo jen kupa ovoce či oblíbený druh zeleniny, který si nakrájíte.

Žvýkačky jsou pomocníkem

Jednou z účinných strategií, jak překonat chuť na sladké, je žvýkání žvýkaček. Tento trik se osvědčil mnoha dietářům, kteří si takzvanou “mlsnou” udrželi na uzdě. Bylo prokázané, že právě žvýkačky napomáhají chuť na sladké snižovat, čímž výrazně omezují množství kalorií, které během dne přijmeme.

Jiná vědecká studie dokonce říká, že takové drobnosti, jako jsou žvýkačky, umí potlačit hlad až na několik dlouhých hodin.

Hlavně se nenuďte

Kdy člověk mlsá nejvíce? Ženy v období menstruace, pánové vždy, když nemají, co na práci. V obou případech by pomohlo se zabavit. Vždy, když pocítíte potřebu jíst sladké, zaměstnejte se nějakou aktivitou. Buďto začněte sportovat, nebo si dejte sprchu či si zajděte na procházku. Zkrátka udělejte cokoliv, co vám potřebu jít si do kredence pro něco dobrého překazí.

Procházka v přírodě

Snídejte

Možná jste to také zaregistrovali - když začínáte den snídaní a pokračujete v pravidelné konzumaci jídla z jídelníčku, nemáte tendenci sahat po jiných dobrotách. Bylo zjištěno, že pokud si nebudete odpírat snídani (jejíž součástí mohou být i sacharidy), nebudete mít tendenci si během dne dopřát nějakou sladkou věc.

Zdroj:

https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/sest-ucinnych-zpusobu-jak-prekonat-chut-na-sladke.A120703_091548_zdravi_pet

Efektivní způsoby, jak překonat chuť na sladké

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!