Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rakovina prsu / foto: shutterstock

Do boje proti rakovině s třemi hlavními zásadami

Rakovina - strašák ve skříni, kterého se obává prakticky každý z nás. Pokud chcete nemoci předcházet, osvojte si několik zásad, které předejdou nejen této nebezpečné nemoci.

Začněte se více hýbat

Leukémie nebo také rakovina patří k nejčastějším příčinám smrti u nás, bohužel. Říká se, že dřímá v každém z nás, ale jen u někoho se projeví (a často v ten nejméně vhodný okamžik). Abyste snížili riziko toho, že vám jednoho dne zaklepe ne dveře vašeho domu, začněte se více hýbat. Ne nadarmo se říká, že pohyb vede k pevnému zdraví.

Pravidelný pohyb

Bylo prokázáno nedávnou studií, že lidé, kteří pravidelně sportují, snižují riziko vzniku až třinácti druhů rakoviny. K těm patří například rakovina prsu, dělohy, tlustého střeva nebo jater a ledvin.

Přejděte na zdravou stravu

S dostatečným pohybem jde také ruku v ruce zdravá strava, a i to je jednou z možností, jak leukémii předcházet. Co bychom měli do svého jídelníčku zařadit přednostně podle Světové zdravotnické organizace, je minimum sladkého, velká konzumace ovoce a zeleniny a nižší množství tučných potravin. Co také omezit, tak konzumaci hovězího a vepřového masa, bůčky a další podobné uzeniny.

Zdravá strava

Do jídelníčku bychom měli zároveň přidat vlákninu, na druhou stranu ubrat by se mělo na soli, která velkou měrou přispívá ke zvýšení rizika zhoubného nádoru žaludku.

Omezte alkohol

I když se doporučuje dodržovat pitný režim, nejsou zkrátka tekutiny jako tekutiny. Zatímco obyčejná voda je povolena, alkohol je spíše tabu. Nemusíte si ho odpouštět úplně, ale jeho konzumaci výrazně omezte. Podle expertů totiž právě alkohol stojí až za třemi procenty nádorů. A to není zrovna optimistické zjištění.

Alkohol ne

Experti také dodávají, že alkohol bychom neměli konzumovat každý den. Pokud si ho chcete dopřát, tak opravdu jen výjimečně a po menším množství.

Do boje proti rakovině s třemi hlavními zásadami

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!