Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Očkování / foto: shutterstock

Očkovaní versus neočkovaní – jak na sebe vzájemně nahlíží

V současné době se situace kolem koronaviru opět přiostřuje a vláda se snaží svými restrikcemi neočkovanou část populace k očkování přimět. Co vede lidi k očkování a co je naopak pro jiné důvod očkování odmítat?

Tento článek neslouží jako propaganda očkování a rozhodně ani nepodporuje takzvané odmítače. Je to jen shrnutí pohnutek, které rozdělují lidstvo na dva tábory.

Očkovaní

Nechali si do sebe vpravit vakcínu převážně ze dvou základních důvodů.

Jedním z nich je, že se chtějí chránit. Bojí se onemocnění Covid-19. Pokud se jedná o starší ročníky, u kterých onemocnění má ne zřídka fatální následky, není se co divit. Lidé, kteří ve svém okolí znali někoho, kdo onemocnění prodělal, vidí v očkování naději, jak se vyhnout těžkému průběhu.

Pak je tu druhá skupina očkovaných. Ta k očkování přistoupila ve víře, že budou mít jednodušší život. Žádná testování. Vstup do společnosti bez testu, jako jsou hospody, kina, bazény, budou mít bez omezení. I tyto důvody k očkování jsou správné.

Očkování
Očkování – Zdroj: Shutterstock.com

Neočkovaní 

Staví se k vakcíně odmítavě hned z několika důvodů. Jedním z nich je nedůvěra k očkovací látce. Velkou roli potom hraje i to, že se musí nechávat přeočkovávat. Dalším důvodem je především fakt, že nevidí v proočkovanosti obyvatelstva výhru nad koronavirem. Zastávají názor, že pokud může být očkovaný nadále přenašečem, neexistuje relevantní důvod se očkovat nechat.

Co člověk, to názor

Ať už očkovaní jste, nebo nejste, zkuste se danou věc podívat pohledem druhé strany. Každý má své důvody, proč se rozhodl tak nebo tak. Vzájemná nevraživost je upřímně řečeno zcela jistě k ničemu a už tak pošramocené mezilidské vztahy ničí ještě víc.

 

Zdroj:

https://prazsky.denik.cz/cesi-v-cislech/koronavirus-vakciny-hospitalizace.html

 

Očkovaní versus neočkovaní – jak na sebe vzájemně nahlíží

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!