Horkovzdušná fritéza je dnes již součástí každé moderní domácnosti a není se čemu divit. Nabízí totiž přípravu lahodných křupavých pochutin bez nutnosti smažení na přepáleném oleji. Dalo by se tedy říct, že se jedná o zdravou alternativu klasického smažení. Stejného názoru jsou také odborníci a výživoví poradci, kteří přípravu jídla tímto způsobem vítají a chválí.
Odborníci se jednoznačně shodují
Podle nich je tento produkt vhodným spotřebičem do kuchyně, neboť umožňuje připravit smažený pokrm mnohem zdravěji než tradiční fritézy. Použití horkovzdušné fritézy je také velmi snadné. Stačí naplnit koš surovinami, které chcete připravit, stisknout několik tlačítek a za chvilku si můžete pochutnat na dozlatova propečených hranolkách, zelenině či řízcích, které jsou křupavé zvenčí a šťavnaté uvnitř. Skvělé je, že k přípravě pokrmů nepotřebujete použít žádné, případně jen velmi malé množství oleje.
Jak probíhá fritování v horkovzdušné fritéze?
Horkovzdušné fritézy jsou vybaveny zvláštním mechanismem, který je založen na rychlé a rovnoměrné cirkulaci horkého vzduchu v kombinaci s vysokými teplotami. Smažení na vzduchu má hned 3 hlavní důvody, proč je považováno zdravé.
Snižuje kalorie a zachovává chuť
Chuti křupavých hranolků se nikdo z nás nechce vzdát. Pomocí vzduchové fritézy dosáhnete velmi podobných výsledků jako při smažení, ovšem s výrazně nižším kalorickým příjmem. Nahrazení klasických smažených jídel potravinami smaženými na vzduchu může být prospěšné pro všechny, kteří chtějí zhubnout nebo mít svoji váhu pod kontrolou.
Je bezpečnější
Už jste se někdy při smažení spálili prskajícím horkým olejem? Pak jistě víte, o jak nepříjemnou a bolestivou záležitost se jedná. U horkovzdušné fritézy toto riziko nehrozí.
Potraviny si zachovají své živiny
Často během klasického smažení na oleji dochází k tomu, že jídlo ztratí původní kvalitu a je ochuzeno o antioxidanty a živiny. S horkovzdušnou fritézou máte jistotu, že si potraviny zachovají své kvality.
Zdroj:
https://www.curioctopus.it/read/36628/la-frittura-ad-aria-e-un-metodo-di-cottura-salutare-questo-e-quello-che-dicono-gli-esperti
Horkovzdušná fritéza jako zdravý způsob smažení
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!