Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Těhotenský test / foto: shutterstock

Kdy je na čase udělat si těhotenský test

Těhotenský test je velmi dostupná pomůcka, která odhalí rychle těhotenství. Kdy je ale čas na to si ho udělat?

Jak vybrat těhotenský test

Značek těhotenských testů je mnoho a záleží na tom, jak kvalitní test chcete. Testuje se vždy až po vynechání menstruace. I na obyčejném testu, který má citlivost 10, už byste po jednom či dvou dnech zpoždění měli vidět dvě čárky - vždy nemusí být silné, ta druhá může být ze začátku slabší, postupem času by ale měla sílit a sílit.

Těhotenský test
Těhotenský test – Zdroj: Shutterstock.com

Kolik stojí těhotenský test

V dnešní době můžete sehnat buď testy digitální a nebo obyčejné testy. Ty obyčejné testy stojí pár korun (většinou se prodávají za 30-40 korun za balení dvou kusů), digitální už jsou dražší, protože jsou prostě na jiné úrovni a pořídit je můžete od cca dvě stě korun.

Jak poznat těhotenství na těhotenském testu

Na digitálním testu vám vyjde plus, když bude pozitivní. Na obyčejném testu by se měly zobrazit buď dvě silné čárky, nebo jedna silná čárka a případný viditelný duch, který by měl obden sílit.

Potvrzené těhotenství
Potvrzené těhotenství – Zdroj: Shutterstock.com

Negativní test

Pokud vám naopak na těhotenském obyčejném testu vyjde pouze horní tmavá čárka (kontrolní), znamená to, že těhotná nejste. Na digitálním testu se negativní výsledek zaznamenává nejčastěji jako mínus.

Falešný pozitivní test

Je ale možné a může se stát, že vám test vyjde pozitivní, a přesto těhotná být nemusíte. Takový falešný pozitivní test může poukazovat na cystu nebo na různá onemocnění. V některých případech se může jednat i o nádorová onemocnění, která je už ale potřeba řešit rychle s lékařem a zahájit případnou léčbu.


Zdroj:

https://www.benu.cz/kdy-si-udelat-tehotensky-test

Kdy je na čase si udělat těhotenský test

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!