Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rotoped / foto: Sergey Mironov / Shutterstock.com

Rotoped – domácí cvičební stroj, který ocení nejen milovnici cyklistiky

Aktuální teplé počasí láká lidi k provozování sportovních aktivit na čerstvém vzduchu, mezi něž aktivity patří také cyklistika. Někdo se ale venkovnímu sportování vyhýbá třeba kvůli alergiím, jinému mohou vadit davy cyklistů. Skvělým řešením se tak stává pořízení domácího tréninkového kola neboli rotopedu.

Tréninkové kolo doma ocení zdatný sportovec i úplný začátečník

Věděli jste, že pokud jste sportovní nováčci a navíc třeba ještě trpíte nadváhou, existují druhy sportovních aktivit, které pro vás nejsou příliš vhodné? Jízda na rotopedu mezi ně ale naštěstí nepatří. Ba naopak jde o ideální aktivitu pro lidi, kteří nikdy necvičili, ale rozhodli se začít pracovat na své postavě a fyzické kondici.

Jízda na domácím tréninkovém kole je totiž jednoduchá, zábavná, a šetrná k vašim kloubům a svalům. Ty na rotopedu, na rozdíl od jízdy na klasickém kole, nejsou vystavovány nárazům a otřesům. Na vašem novém domácím kole si tak může dopřávat pohyb každý člen domácnosti – od dětí až po seniory.

Tento typ rehabilitace je po dohodě s lékařem vhodný také pro lidi zotavující se po operacích pohybového aparátu.

Jaké možnosti při výběru nového rotopedu máte?

Aby vás cvičení nebavilo pouze na začátku, ale vydrželi jste u něj dlouhodobě, je potřeba najít rotoped, na němž budou vaše tréninky pohodlné a zábavné. Porozhlédnout se můžete třeba v e-shopu na tomto odkazu https://hop-sport.cz/rotopedy/.

Mezi rozhodující faktory patří nejen atraktivní barevné a designové zpracování domácího kola, ale především vaše výška, váha, fyzická zdatnost nebo vaše požadavky na chytré funkcionality. K těm patří například schopnost modernějších modelů rotopedů sbírat a analyzovat hodnoty vaší tepové frekvence, krevního tlaku, ujeté vzdálenosti, náročnosti tréninku nebo spálených kalorií.

U některých domácích kol naleznete také funkcionalitu umožňující propojení posilovacího stroje s chytrým telefonem nebo tabletem přes wifi nebo bluetooth. To, jak efektivně hubnete, formujete svalovou hmotu a zlepšujete svou fyzickou zdatnost i sportovní výkony tak můžete mít k dispozici k nahlédnutí kdykoliv a kdekoliv.

Zlepšete svůj vzhled i fyzičku efektivně

V převážné většině se lidé k domácímu cvičení na rotopedu, ale vlastně k pohybu všeobecně, uchylují proto, že chtějí lépe vypadat. Ať už jde o silnější lidi, jimž jde především o redukci jejich hmotnosti a udržení si ideální váhy, nebo štíhlé jedince, kteří touží po zformování a zvýraznění svalů. To všechno je s domácím tréninkovým kolem samozřejmě možné, stejně jako zlepšení fyzické výdrže a navýšení síly i imunity.

Jako bonus ale k tomu všemu získáte také lepší zdravotní stav. Konkrétně je prokázané, že pravidelnou jízdou na rotopedu lze předejít vzniku kardiovaskulárních onemocnění, ale částečně také pomoci v jejich léčbě. Tréninkem můžete docílit i snížení krevního tlaku a nežádoucího cholesterolu. A o pozitivním dopadu pravidelného pohybu na psychické zdraví snad není ani potřeba mluvit.

Rotoped – domácí cvičební stroj, který ocení nejen milovnici cyklistiky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!