Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Repelenty / foto: shutterstock

Proč kupovat přírodní a bio repelenty nejen pro děti

Léto nás láká do přírody, ve které kromě dobrodružství čeká i rozličný hmyz. Ideální je chránit se repelenty a spreji do přírody. Jenže repelenty s chemickým složením obsahují i látky, které nám mohou škodit. 

Proč nekupovat chemické repelenty

Dospělí u sebe příliš neřeší, co všechno na sebe a do sebe dostanou postřikem chemického repelentu. Důležité pro ně je, že nechytí klíště. Děti však mají pokožku mnohem citlivější a rychle se může projevit alergická reakce, zarudnutí kůže, nebo i obtíže s dechem. Chemické repelenty mají silné aroma a vdechnout je při nanášení není vůbec příjemné. O tom, že to není ani zdravé, se snad není nutné rozepisovat.

Kožní alergie
Kožní alergie – Zdroj: Shutterstock.com

Přírodní repelent a sprej do přírody

Pro děti je mnohem vhodnější volit repelenty a spreje do přírody na přírodní bázi. Odpuzovačem klíšťat i hmyzu v nich jsou často bylinné extrakty. Tyto spreje příjemně voní, nikoli však tak, že by jejich vůně obtěžovala. Bývají ve formě různých emulzí a dají se nanášet přímo na pokožku, čímž o ní pečují a chrání mnohem více než chemický repelent nastříkaný na oděvy. 

Některé bio a přírodní repelenty se dají nanášet nejen na pokožku, ale i na vlasy a oblečení. Často mají regenerační a hojivou schopnost, takže je můžete nanášet i na podrážděnou - poštípanou kůži. Uklidní ji a zmírní svědění.

Nebezpečné klíště
Nebezpečné klíště – Zdroj: Shutterstock.com

Hraje roli cena? 

Přírodní a bio repelenty sice mohou být o něco dražší, než ty chemické, ale sečtete-li jejich výhody, zjistíte, že investice do zdraví se vyplatí jak vašim dětem, tak vám samotným. Navíc ceny přírodních preparátů už v dnešní době nejsou o tolik vyšší, než u běžných repelentů.

Kde koupit přírodní repelent? 

Jelikož se jedná o přípravky složené z přírodních a bio ingrediencí, můžete si zkusit přírodní repelent vyrobit i doma. Jak na internetu, tak v různých publikacích najdete řadu návodů. Chcete-li používat repelent pro děti, sáhněte raději po výrobku vytvořeném profesionálem. Na internetu najdete e-shopy s bio kosmetikou, které vyrábí vysoce kvalitní a účinné přípravky proti klíšťatům a další hmyzu.

Zdroj:

https://ematerstvi.cz/nejlepsi-prirodni-repelenty-a-spreje-do-prirody/

 

Proč kupovat přírodní a bio repelenty nejen pro děti

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!