Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Syndrom vyhoření / foto: shutterstock

Máte pocit vyhoření? Restartujte se!

Nic vás už delší dobu nebaví, z ničeho nemáte pořádně radost? Pravděpodobně jste se dostali do fáze takzvaného vyhoření. Jak si z tohoto stavu pomoci? Základem je si to přiznat a chtít to změnit, to je na tom to nejtěžší.

Pocit nespokojenosti se vším

Už se vám stalo, že se vám v práci něco vyloženě povede a vy z toho nemáte ani trochu radost? Nebo že doma všechno šlape, jak má, a vám přijde, že je to vlastně úplně špatně? Zřejmě jste se propracovali a svůj život prožili do fáze vyhoření. Nic vás nenaplňuje a vy jste ve smutné náladě. Chce to zabojovat a tento stav změnit.

Syndrom vyhoření
Syndrom vyhoření – Zdroj: Shutterstock.com

Uvědomit si, že je něco špatně, je cesta k tomu, aby bylo líp

Málo kdo si sám sobě dobrovolně přizná, že se něco děje. V mnoha případech se tváříme, jako že je vše v pořádku, a přitom uvnitř nás to doslova řve. Ale proč jenom uvnitř? Zkuste se projít, jen tak někde kousek do pole. Roztáhněte ruce, zvedněte hlavu k nebi a zakřičte si. Ne, vaše problémy a špatné nálady tím nezmizí, ale věřte tomu, že se vám uleví.

Osvobozující pocit
Osvobozující pocit – Zdroj: Shutterstock.com

Nesnažte se vše měnit naráz

Zapátrejte v paměti, co vás dříve bavilo, co jste rádi dělali a na co v poslední době nebyl čas nebo nálada. Vraťte se k tomu, ať už je to běh, cvičení, malování, nebo třeba zpívání ve sprše. Choďte více ven a dříve spát. Jsou to jen střípky, ale kousek ke kousku a půjde to. Najděte si nového koníčka a popřemýšlejte o nové práci. Více se usmívejte a snažte se myslet pozitivně. Když se začnete cítit malinko lépe, můžete se pokusit změnit i podstatnější věci ve vašem životě, třeba právě zaměstnání. Někdy se zkrátka musí v životě změnit více věcí, aby člověk zase nabyl pocit spokojenosti, ale věřte tomu, že všechno jde, když se chce.

 

Zdroj:

https://www.zzmv.cz/syndrom-vyhoreni

 

Máte pocit vyhoření? Restartujte se!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!