Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bolest břicha / foto: shutterstock

Co nám říká samo tělo? Vyznejte se ve varovných signálech upozorňujících na problém

Máte pocit, že s vámi není něco v nepořádku? Nebo vám snad tělo chce něco říct, proto se tak cítíte? Existuje několik varovných signálů upozorňujících na potíže. Co konkrétně nepřehlédnout?

Neustálá únava ukazuje na srdeční onemocnění

Padá vám pořád hlava a únava je společník, který nechce odejít? Lidé vám říkají, že jste jenom líní, ovšem vy vnímáte, že zdroj nulové energie je někde jinde? Může se jednat o srdeční onemocnění, ale také to může být varovný signál upozorňující na chronický únavový syndrom, depresi nebo narušenou funkci štítné žlázy.

Jinými slovy – pakliže únava nepřechází a objevuje se prakticky ihned po probuzení, raději zavítejte za odborníkem, který vám buďto vyvrátí, nebo potvrdí vaši domněnku sídlící v hlavě.

Neustálá únava značí problém
Neustálá únava značí problém – Zdroj: Shutterstock.com

Za rozmazaným viděním nestojí jenom stres

Velmi častým problémem bývá rozmazané vidění. Dnes se zdravotní obtíž přisuzuje dlouhodobému stresu, ale nemluvíme o jediném zdroji problému. Když se k rozmazaném vidění přidá také malátnost nebo závratě, k tomu častý pocit mravenčení nebo snížená pohyblivost, můžete se potýkat s roztroušenou sklerózou.

Právě ono zmiňované onemocnění přichází do života člověka velmi postupně a nenápadně, může však napáchat řadu škod, ne-li náš život obrátit vzhůru nohama. Zavčasu tedy navštivte odborného lékaře.

Rozmazené vidění může mít mnoho příčin
Rozmazané vidění může mít mnoho příčin – Zdroj: Shutterstock.com

Kovová pachuť? Pozor na ledviny

Pachuť v ústech je velmi častý dozvuk konzumace nejrůznějších potravin. Když však začíná mít kovový podkres, který navíc přetrvává, i když jste dlouho nic nesnědli, zbystřete. O slovo se totiž pravděpodobně hlásí vaše ledviny. Pokud se tato pachuť dá přirovnat k situaci, jako byste cucali kousek železa, neváhejte ani minutu a jděte k lékaři.

Tento varovný signál je podle lékařů nejčastěji a nejvíce podceňován, ovšem stojí za nejzávažnějšími onemocněními. Sebedelší podceňování vede k rozvoji nemoci, dokonce až k selhání životu důležitých orgánů.

 

Zdroj:

https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/varovne-signaly-tela-nemoci-zdravi.A221213_135101_zdravi_pet/5

Co nám říká samo tělo? Vyznejte se ve varovných signálech upozorňujících na problém

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!