Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zdravá snídaně / foto: shutterstock

Udělejte si radost zdravým mlsáním. Jaké vychytávky si zamilujete?

Náš organismus je závislý na jídle. Ať už jste velcí, malí, štíhlí, objemní, zdraví, či nemocní – musíte pravidelně, dostatečně a kvalitně jíst.

Přesně proto přestaňte věřit nesmyslným a drastickým dietám. Raději dejte svému tělu to, co doopravdy potřebuje. Jaké dobroty oceníte?

Bílkoviny, sacharidy a tuky

Naše tělo funguje na třech základních makroživinách, jimiž jsou bílkoviny, sacharidy a tuky. Chcete si užít dlouhý a kvalitní život? Pak musíte konzumovat všechny tři a vhodně je kombinovat. A to nehledě na to, co se vám snaží namluvit absolutně neznalí Youtubeři a další influenceři. Pojďme se společně podívat, jaké druhy mlsání vám prospějí.

Z hlediska tuků a bílkovin jsou skvělou pomocí staré dobré ořechy. Ty jsou sice malé, ale přeplněné živinami. Obsahují zdravé tuky, bílkoviny i vitamíny a minerály. Slouží jako ideální svačinka například na výlety s rodinou.

Zdravé ořechy

Jako skvělá svačinka slouží i sušené plody. Jak víte, ovoce obsahuje několik prospěšných přírodních cukrů, spoustu vlákniny (průměrný Čech konzumuje velmi malé množství vlákniny) a vitamínů. I v tomto případě si je klidně můžete vzít s sebou na výlety. Nebo dáte přednost jejich mlsání u televize?

Máte rádi sladké dobroty? Pak si vyzkoušejte poctivé ovocné džemy s vysokým obsahem ovoce. I ty slouží jako výborný zdroj rychle dostupné energie.

Objednejte si vše až domů

Kde vlastně seženete vážně ověřené a kvalitní potraviny? Stačí se podívat na internetové stránky pod výše vloženými odkazy. Ihned se dostanete do prostředí e-shopu Apetitos, kde na vás čekají ořechy, zelené čaje, džemy, sušené ovoce, ale třeba i kvalitní koření do kuchyně (bez glutamanů, přehnaného množství soli a dalších nesmyslů). Na co ještě čekáte? Pusťte se do vybírání a ochutnávání!

K tomuto článku není otevřena diskuze