Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sonické zubní kartáčky / foto: Sappheiros / Stock.adobe.com

Sonické zubní kartáčky: Revoluce v péči o vaše zuby

Sonické zubní kartáčky mají celou řadu benefitů. Využívají skvělou technologii, díky které můžete snadno dosáhnout čistějších zubů a zdravějších dásní.

Sonický zubní kartáček

Elektrické kartáčky jsou obecně velmi populární – pomohou vám zlepšit ústní hygienu bez velké námahy. Velmi efektivní jsou sonické zubní kartáčky, ty totiž využívají vysokofrekvenční vibrace, přičemž za minutu zvládnou 30 až 40 tisíc pohybů. Díky tomu dokáží efektivně odstranit zubní plak již během dvou minut a předchází tak tvorbě zubního kamene. Důkladnou ústní hygienu s nimi zvládnete během chvilky.

Krásný úsměv

Hlavní výhody

Výhoda oproti manuálnímu kartáčku je jasná – díky vysokofrekvenčním vibracím lze odstranit více plaku, a to v kratším čase. Čištění je přitom jednoduché, kartáček stačí pouze přiložit, vibrace se postarají o zbytek. Vlákna obejmou povrch zubu i dásně. Nemusíte se ho bát ani s citlivými zuby či ustoupenými dásněmi, pokud zvolíte jemné štětiny. Díky vibracím se navíc vyčistí i místa, kam se štětiny běžného kartáčku nedostanou. Následné čištění mezizubních prostor tak bude ještě jednodušší. Další výhodou je, že většina modelů má zabudovaný časovač, vždy tak dodržíte doporučenou dobu čištění zubů.

Správná údržba

Údržba sonického kartáčku je trochu náročnější než u toho klasického. Nejde však o nic složitého. Základem je samozřejmě pravidelná výměna hlavice – stejně tak jako měníte starý kartáček za nový. Budete ho muset pravidelně nabíjet, ale baterie má dlouhou výdrž. Čištění je jednoduché – kartáček je totiž voděodolný, můžete ho tak klidně opláchnout. Svůj nový sonický kartáček si můžete vybrat na www.mident.cz, kde najdete širokou nabídku produktů dentální hygieny.

Investice do kvalitního kartáčku vám usnadní ústní hygienu, navíc i zvýší její úroveň. Používání je přitom velmi jednoduché a zvládne to každý.

K tomuto článku není otevřena diskuze