Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Madonna / foto: H&M Steven Klein, www.madonna.cz

Kupte si Madonnu do mobilu

O Madonně jsme sice na tomto místě psali nedávno, ale co naplat. Popová carevna si může do svého deníčku spokojeně napsat – zase jsem byla v něčem první.

A v čemže? Inu, její nové album Hard Candy bude ke stažení do mobilů ještě dříve, než se objeví v obchodech.

V praxi to bude vypadat tak, ze uživatelé sítě Vodafone si budou moci za poplatek 99 centů (asi 15 korun) postupně stahovat skladby z Madonnina nového alba, které pak kompletní vyjde 28. dubna.

Já jsem pokrok!
„Je to nový způsob, jak získat milióny Madonniných fanoušků z celého světa,“ prohlásil John Reid, předseda evropské pobočky Warner Music. Dodal dále, že přednostní přístup k novým Madonniným skladbám budou mít uživatelé Vodafonu z Evropy, přesněji řečeno z Belgie, Španělska, Portugalska a Německa. K dispozici jim ale prozatím budou jen ukázky, celé písničky si budou moci stahovat od 21. dubna.

Paradoxní přitom je, že sama Madonna se k digitalizaci a stahování hudby stavěla nejdříve velmi zdrženlivě. Předsudky zlomila až prohlášení dalších amerických muzikantů, kteří se nechali slyšet, že něco podobného v brzké budoucnosti provedou rovněž. A Madonna že by stála stranou a bránila se pokroku? Ani náhodou.

Z diska k hip-hopu
Sluší se ještě dodat, že Madonna si na svou novinku pozvala stejný tým, který uvedl v chod poslední album Duran Duran Red Carpet Massacre, tedy zpěváka Justina Timberlakea a producenta Timbalanda.

Oproti minulému diskotékovému průplachu Confessions On A Dancefloor tedy očekávejme spíš hip-hopově laděnou nahrávku. Samozřejmě o ryze taneční klubové skladby nouze nebude. A jak prohlásil producent Nate Hills, deska bude mít na Madonnu velmi nezvyklý zvuk.

Půda je připravena dokonale a i kdyby Madonna vydala prachbídnou strusku, stejně se kolem desky strhne povyk a bude se přetřásat, jak moc se Madge trefila do momentální nálady na trhu. Jako vždy.

Co si mylíte o novém způsobu prodeje písniček?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 25