Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kylie Minogue / foto: Korzo

Kylie Minogue se v Praze nevdala

Barvami hýřící smršť s sebou do pražské O2 Arény přinesla maličká zpěvačka s obrovským charismatem Kylie Minogue.

magazin.cz
Sto padesát dva centimetrů vysoká popová star na včerejším koncertu předvedla dekadentní pěveckou show zahalenou do fantastických kostýmů Jeana Paula Gaultiera.

"Dobrý večer, Praho," přivítala česky nadšením dunící zaplněnou halu, když vystoupila z neonové pavučiny v dlouhých fialových šatech z průsvitné látky.

V dalších oddílech nejvýpravnějšího koncertu dneška Kylie oblékla úbor roztleskávačky amerického fotbalu, ve kterém předvedla svůj proslulý zadeček, stylizovala se do japonské dívky mezi gejši a samuraji, a tepající halu zavedla na žhavou brazilskou Copacabanu.

Provokativní nebyly jen kostýmy a sama sex-appealem sršící zpěvačka, ale také tematika jednotlivých scén, doplněná skvělou taneční skupinou.

Právě poslední zmiňovaná část v brazilském stylu silně koketovala se zobrazením homosexuality. Ostatně mezi gay komunitou má popová princezna obrovské množství fanoušků, hala proto bouřila, když se tanečníci svůdně svíjeli v erotickém klubku.

Lebka symbol návratu

magazin.cz
"Bavíte se?" Ptala se opět česky zhruba v půli koncertu zářící Minogue, ačkoli odpověď byla více než jasná.

Nadšené publikum skákalo a křičelo její jméno. Turné KylieX2008, představující nejen nové album X, ale také největší hity dosavadní kariéry Kylie Minogue, je velkým návratem této zpěvačky na evropská pódia.

Symbolem návratu se stala obrovská kovová lebka, na níž v jedné části koncertu Kylie přijíždí a zpívá píseň Like a drug. Zda je právě ona metaforou smrti, k níž byla Minogue nedávno velmi blízko, ví jen ona sama.

Před třemi lety jí totiž lékaři během koncertního celku Showgirl zjistili rakovinu prsu a následná léčba si vyžádala přerušení turné a dlouhou rekonvalescenci. Své onemocnění použila jako varování pro ostatní ženy a dodnes se věnuje aktivitám spojeným s prevencí rakoviny.

Svatba se nekonala…

magazin.cz
V nejistých okamžicích byl zpěvačce na blízku její současný přítel Olivier Martinez. Na veřejnost se dostaly zprávy, že Kylie, která v Praze v rámci turné tráví nezvykle dlouhý čas, se hodlá přímo během koncertu vdát nebo zasnoubit.

Ačkoli zástupci Kyliiny vydavatelské společnosti EMI v sobotu popřeli, že je svatba na koncertu v plánu, celé hale se v jednu chvíli zatajil dech.

Během písně Two Hearts se zpěvačka se slovy I am in love vytratila ze scény. Když pak na pódium za doprovodu klidné romantické hudby nastoupil dav tanečníků, všichni věřili, že k romantické události přece jen dojde.

Minogue si navíc s výstupem na jeviště dala v tu chvíli načas. Malé drama skončilo pro naše hlavní město nešťastně - Praha se nestane místem, kde si Kylie Minogue s Olivierem Martinezem řeknou své ano, alespoň ne během koncertu. Následovala totiž nikoli svatba, ale další z hitů.

Sama si uklízela

magazin.cz
Ačkoli se pražský koncert neobešel bez drobnějších technických potíží, kdy Kylie na okamžik vypadl mikrofon, nebo když musela sama uklízet pódium.

"Musím si tu před další písní trochu poklidit," komentovala to drobná zpěvačka - budou si jej fanoušci populární hudby jistě dlouho pamatovat.

Zdá se, že i na samotnou Kylie Minogue srdečná atmosféra pražského koncertu silně zapůsobila.

"Praha je nádherné město a i když je daleko od Austrálie, doufám, že se brzy opět uvidíme!" řekla na závěr dojatě vstoje tleskajícím fanouškům.
 
Fota byla pořízena na jejím pařížském koncertu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 26