Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sexuální etiketa – co do postele nepatří

Sex slouží mimo jiné pro naše potěšení. Ovšem někdy je tomu přesně naopak. Stačí špatné chování partnera nebo jedno nevhodné slovo a rázem nás přejde chuť na erotické hrátky. Sex má svá pravidla a něco do postele zkrátka nepat

Rozhodně není vhodné při sexu či milostné předehře přijímat hovory nebo číst zprávy. Nechte mobilní telefon tam, kde vás nebude rušit. Přeci nemusíte být na příjmu 24 hodin denně, musíte mít čas také sami pro sebe. A pro svého partnera.

Co vašeho partnera v posteli určitě naštve je to, že neustále koukáte na hodiny. To se při intimních chvílích zkrátka nedělá. Není divu, že si pak váš protějšek bude myslet, jak vás sex s ním vůbec nebaví a že jste myšlenkami někde úplně jinde. Při sexu zkrátka na nic jiného nemyslete.

magazin.cz

 

Naléháte na partnera, aby vše proběhlo pokud možno rychle? Chyba! Při intimních chvilkách je důležité mít klid a času, kolik jen chcete a potřebujete. Není přeci kam spěchat, zvláště když vás nikdo nevyrušuje a můžete se věnovat jeden druhému.

Při sexu zapomeňte na smrkání, krkání, větry nebo třeba šťourání v nose. Žádné takové a podobné chování do postele nepatří. Spíše byste svůj protějšek od milování odradili a působili na něj asexuálním dojmem.

Co je krajně nevhodné, to je oslovení partnera cizím jménem. Pokud se vám ro stane, rozhodně vás nečekají hezké chvilky plné rozkoše.

V posteli si odpusťte jakékoliv zmínky o svém bývalém partnerovi. Sice se možná domníváte, že když svému současnému partnerovi řeknete, že je lepší v posteli než bývalý, potěší ho to. Ovšem častěji je právě opak pravdou. Poznámky o expartnerovi v posteli (a mnohdy i mimo ní) zkrátka nedopadají dobře.

Stejně jako poznámky o bývalých nejsou vhodné ani ty o rodičích. Partnera byste tak zaručeně od milostných hrátek odradili.

Možná, že toužíte mít s partnerem nějakou tu fotografii, která vás zachycuje při intimních chvilkách. Ovšem všeho moc škodí. Neustálé fotografování jistě brzy poleze vašemu partnerovi na nervy. Navíc člověk nikdy neví, kdy a jak budou jeho intimní fotografie zneužity.

magazin.cz

 

Broušínku, zlatíško a podobně, to nejsou oslovení vhodná pro vašeho partnera. Bude ho to štvát jak v posteli, tak i mimo ni. Hraničí to s dětinským chováním, a to rozhodně není sexy.

K sexu patří smyslné pohyby i hlasové projevy. Když při sexu člověk jenom leží, je potichu a nechá vše na partnerovi, není to žádná sláva. Upřímně, koho by sex s někým takovým bavil?

Nezapomínejte také na to, že nejste akrobaté a některé sexuální polohy si tak zkrátka pro jejich náročnost moc neužijete. Polohy proto přizpůsobte svým možnostem a do ničeho sebe i svůj protějšek nenuťte. Také není vhodné za každou cenu vystřídat co nevíce poloh. Spěch a akčnost se totiž vždy nevyplácí.

Svého partnera při sexu neupozorňujte zbytečně na své nedokonalosti a vady na kráse. Docílili byste akorát toho, že váš partner začne skutečně vnímat vaše nedostatky. A to vašemu sexuálnímu životu zrovna neprospěje.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!