Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Ženský orgasmus? Dar, ne povinnost

Žena může být zcela zdravá i sexuálně náruživá, přesto nikdy nepozná milování završené vlastním orgasmem.

Odborné publikace se dokonce poměrně jednoznačně shodují na průměrném počtu až 15 % všech žen, které orgasmus nikdy nezažijí. Jsou zařazeny do tzv. anorgastické skupiny.

 

První orgasmus ve čtyřiceti

Problémy s nemožností dosažení orgasmu jsou u žen, stejně jako u mužů, často spojovány s psychickými poruchami, ale vůbec tomu tak být nemusí. Spousta z těchto žen přiznává, že k vrcholu nikdy nedospěly, ale sex si přesto užívají hojně a rády, dokonce si nepřipadají ani o nic ochuzeny.

 

V tomto ohledu mají ženy všeobecně výhodu, většinou je jim příjemný celý průběh milování, od předehry až po samotný sexuální akt. Pokud se orgasmus nedostaví, rozhodně to celé neberou jako ztrátu času, protože největší uspokojení je pro ně stejně pocit blízkosti partnera a jeho zájem, mazlení i celkové uvolnění a sblížení, které milování přináší.

 

Občas se také stává, že si ženy sex začnou pořádně užívat až v pozdějším věku. Někdy jsou důvodem nabité zkušenosti a potřebné uvolnění, které přišlo poněkud později. Jindy jsou to zásluhy šikovného partnera či milence. Sama moje babička mi kdysi vyprávěla, že první orgasmus zažila až ve svých čtyřiceti letech.

 
Hákliví muži

Čas od času lze ale důvod hledat i jinde než v neschopnosti dosáhnout vrcholu, který se musí brát jako fakt. Někdy se může stát, že existuje určitý blok jen při souloži s partnerem, ale při masturbaci se žena sama dokáže uspokojit se vším všudy.

 

Tady se nabízejí dvě snadná řešení, buď zkusíte partnera trpělivě zavést do tajů vašeho těla nebo můžete sama převzít iniciativu a během sexu si pomáhat tak, jak to máte nejradši.

 

Ale pozor, někteří muži jsou na tuto praktiku malinko hákliví. Chtějí, aby svíjení se v orgastických křečích byla čistě jejich zásluha.

Míváte orgasmus?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 191