Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Sex jednou za měsíc, nebo třikrát týdně?

Je pravda, že muži touží po sexu více než ženy? Obecně se tvrdí, že ano. Ale jedna věc je mít na něco chuť a druhá si ji dopřát.

Muži mají větší tendenci dopřávat si to, co je baví. Mají svou práci a spoustu koníčků. Ať chceme, nebo ne, ženy mají víc starostí s domácností a dětmi, a proto na příjemné zážitky a vlastní tužby už jim nezbývá tolik času.

 
Je pro vás sex důležitý?

Může fungovat vztah, kde mají partneři odlišnou touhu po sexu? Ano, může to být problém. A dokonce hodně velký. Rozdílná touha často vyvolává nesoulad mezi partnery. Důležité v tomto ohledu je, nakolik je sex pro jednoho z nich důležitý.

 

Pokud se sex staví na první místo v žebříčku hodnot, není to dobře. Takový člověk nebude ochoten ani schopen žít s partnerem, kterému stačí milování jednou za měsíc. Ale je potřeba si uvědomit, že k partnerství sex prostě patří, je jeho nedílnou součástí.

 

A tak není divu, že úzce souvisí i s ostatními oblastmi společného života. Pokud se tedy objeví nesoulad v sexuální oblasti, je třeba hledat problémy i v oblasti samotného vztahu. Problém bývá velmi těžké odhalit. Může se jednat o celou řadu bloků.

 
Komunikujte s partnerem

Může jít například o zatajování pocitů, ignorování problémů, nevyřčená očekávání. Když je to problém, zapátrejte ve svých pocitech. Nemáte ze sexu strach? Můžeme mít strach třeba z odmítnutí nebo z nepříjemných pocitů, a tak se situaci raději vyhýbáme.

 

Nebo odjinud. Nemáte zbytečné předsudky? Přístup k sexu se tvoří během dospívání. To co jsme slyšeli od rodičů, učitelky, spolužáků a celkový přístup k lidskému tělu a nahotě se poté podvědomě promítá i do vztahu k naší sexualitě.

 

Je proto důležité si při problémech v sexu uvědomit všechny souvislosti a hlavně, trvale komunikovat s partnerem. Jinak se problémy, a nejen ty sexuální, řešit nedají…

Jak často si užíváte sex? A jak často byste chtěli?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 328