Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Sex na jednu noc vyčtete z obličeje

Je to věčný problém. Jste na diskotéce nebo prostě jen ve společnosti a do oka vám padne více než pohledná slečna.

Přitahuje vás především fyzicky a rádi byste si s ní užili bez zbytečné oťukávací fáze, při níž padá spousta slov, ale oba myslí stejně jen na to jediné. Zkrátka a dobře – jak na první pohled poznat, že jde o vhodný objekt pro dobrodružství na jednu noc?

Rozhoduje obličej
Začíná se ukazovat, že klíč k celé problematice je v obličeji dotyčného. Studie dokládá, že nálady člověka můžeme vypozorovat z toho, jaký má výraz v obličeji.

Například muži hledající jednorázovou rychlovku by se měli poohlédnout po nevinném, zároveň však vyzývavém pohledu, kterým jsou proslulé například herečky Charlize Theron, Lindsay Lohan a Christina Ricci.

magazin.cz

Vědci Durhamské univerzity naopak poukazují na to, že ženy poohlížející se po ideálním manželovi vhodném pro rodinu by si měly dát pozor na tvrdé typy jako Bruce Willis a zkusit štěstí spíše u mužů s měkčími rysy typu Leonarda di Capria.

magazin.cz

Muži chtějí sex, ženy rodinu
Průzkumu se účastnilo sedm set dobrovolníků a dobrovolnic. Ti dostali za úkol z pasových fotografií identifikovat postavení dotyčných vůči náhodnému sexu. Pozitivní bilanci (určili více než polovinu správně) zaznamenalo 73 % zúčastněných. To znamená, že lidé většinou dokáží náladu svých protějšků odhadnout.

Zajímavé je, že muži považovali za atraktivní především ženy s kladným vztahem k náhodnému sexu, zatímco ženy upřednostňují i vizuálně méně promiskuitní typy.

Muži s ostře řezanými rysy, vystouplými čelistmi, malýma očima a výraznými nosy jsou více považováni za přístupné náhodnému sexu. „Nejvyzývavějšími ženskými znaky jsou zase velké oči a malé čelisti,“ říká expert, podílející se na průzkumu.

Původ těchto podvědomých procesů je důsledkem evoluce. Zatímco muži se snažili o přežití rodu a doslova zasívali sémě všude možně, ženy hledali především bezpečí a něco, co by se dnes dalo nazvat „rodinným krbem".

Dokážete takto číst z tváře?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 214