Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jak spolehlivě zabít sex!

Sex přináší do života i partnerského vztahu radost, dejte si ale pozor, abyste si touhu a vášeň spolehlivě neničili.

Alkohol

S počtem skleniček sice stoupá nálada a uvolňují se zábrany, ale to je asi tak všechno. Vyšší koncentrace alkoholu může snížit výkonnost a způsobit selhání. Pro obě pohlaví platí, že alkohol otupuje a snižuje citlivost a tím samozřejmě i sexuální potěšení. U stálých pijáků a alkoholiků nakonec pohlavní život úplně vyhasíná.

 
Nízké sebevědomí

Spoustě žen stačí, aby zhubly tři až pět kilo a cítí se mnohem více sexy a sebevědomější. Naopak nízké sebevědomí a negativní postoj ke svému tělu má na milostný život nešťastný dopad. Ženy, které jsou samy se sebou spokojené, si dokáží užít sex mnohem lépe. Proto pracujte na svém sebevědomí neustále.

 

Stres
Stálý tlak se negativně podepisuje na libidu a je mnohem těžší se soustředit na potěšení, když jsme myšlenkami někde zcela jinde a místo na partnera přemýšlíme o práci, kterou máme zítra odevzdat.

 

Deprese
Léky na depresi často způsobují pokles sexuální touhy a prožitky bývají nedostatečné. Neléčená deprese má bohužel stejně negativní účinky. V tomto případě je lepší svěřit se odborníkům a najít vhodnější preparát.

 

Přechod
S postupujícím věkem mužské tělo produkuje méně testosteronu, což vede ke snížení libida. Podobně jsou na tom ženy, kde pokles tvorby ženských hormonů má za následek vysychání sliznic. Lubrikanty a hormonální přípravky pomohou udržet si potěšení ze sexu.

 

Těhotenství
V minulosti se těhotným doporučovalo, aby se sexu vyhýbaly. Pokud nemají zdravotní problémy, důvod k omezení sexu neexistuje. Na každou ženu působí těhotenství jinak, doporučuje se sexuální aktivity zjemnit a příliš neexperimentovat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 104