Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Šokující parfémy: sperma, sliny a pot

Příjemné kořeněné vůně? Lehký květinový odér? Ale běžte, to je přece nuda. Co takhle parfém, který je kombinací krve, potu, slin a spermatu. Nebo se ráno pošplíchnout vůní pánského přirození? Či kokainu...

Můžete si myslet, že je to bláznivý nápad, který nebude mít příliš šancí na úspěch. Ale to jste vedle. Právě takové šílenosti si dnešní módní svět žádá, touha odlišit se za každou cenu nahrává podobným výmyslům výrobců parfémů.

 

Zdá se, že není horší způsob, jak utratit stovky korun za tak nesmyslné vůně, ale ono to vážně funguje. Právě parfém s odérem pánského přirození Black Orchid má na poličce v koupelně třeba i zpěvák Elton John. Jednašedesátiletý výstředník si vybral z kolekce parfémů Private Blend Toma Forda.

 

Tento návrhář přišel s řadou krajně nezvyklých vůní. Vedle mužských genitálií nabízí například také parfém Tuscan Leather evokující svou vůní kokain, který si – jaký div – oblíbila řada celebrit. „Chtěl jsem šokovat a povedlo se mi to,“ řekl spokojeně návrhář Ford. „Co už zamilovaným lidem voní více než vůně partnerova přirození,“ dodal s úsměvem.

 
Šokují i další

Ford není sám, kontroverzních návrhářů, kteří se snaží šokovat, je více. Ostatně před časem jsme psali o vůni ženských genitálií Vulva Original. A taková značka État Libre d´Orange od Etienne de Swardt za tím nezůstala příliš pozadu.

Na trh vyrukovala s vůní nazvanou Sécrétions Magnifiques. Název nenapoví, jaké ingredience flakonek skrývá. Jsou to krev, pot, sperma a sliny. Vážně!

magazin.cz

 

„Budete ho milovat, nebo nenávidět. Nic mezi tím, chladným vás rozhodně nenechá,“ soudí výrobce. A nejspíše má pravdu. V zahraničí se ihned po spuštění prodeje stal nový parfém hitem, a to i přes poměrně vysokou cenu. Prodává se za 100 euro, což je zhruba 2500 korun.

 

Ostatní je slabý odvar

magazin.cz
Aby byl dojem z parfému nabitého erotikou, touhou, vulgaritou a vášní dokonalý, musí tohle všechno vyjadřovat i samotný obal. Nejinak tomu je i u Sécrétions Magnifiques, na jehož krabičce je vyobrazen ztopořený penis při ejakulaci.

 

Etat Libre d´Orange šokuje, jde do extrému, ale ve skutečnosti samozřejmě nejde o žádný pach, kdy by se od vás ostatní s nechutí odvraceli. Zmíněné ingredience totiž doplňují také santalové dřevo a kokosový ořech.

 

Ve srovnání se zmíněnými vůněmi jsou parfémy s vůní cigaret, vonných tyčinek, šampaňského, koňaku či kůže opravdu jen slabým odvarem…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 615