Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Děti ve školce / foto: shutterstock

Nejlepší tipy, kam umístit děti během letních prázdnin

Letní prázdniny se blíží a řada rodičů řeší, kdo se jim o potomky během července a srpna postará.

Ne každý si může dovolit být doma s dětmi dva měsíce. Několik řešení tady samozřejmě je, ale nemusí vyhovovat každému. Pojďme se podívat, jak to dělají ostatní rodiče, a inspirovat se. Třeba vám ubude plno starostí.

Pobytové tábory nejen pro malé skauty

Jednou z nejoblíbenějších variant, jak vyřešit umístění dětí během letních prázdnin na hlídání, a přitom jim dopřát nevšední zážitky, jsou pobytové tábory. Ty pořádají různé skupiny a společnosti, od domů dětí a mládeže, přes skautské a sportovní oddíly, až po školy, základní umělecké školy, nebo dokonce soukromníky. Mezi oblíbené soukromé tábory patří např. Tary Camp, který pořádá slavný you-tuber Tary a zaměřuje se s dětmi na parkour, natáčení videí a různou zábavu. Na tábory vám může přispět i zaměstnavatel, popř. zdravotní pojišťovna. Pokud se tedy obáváte, že na takové řešení nebude dost financí, zjistěte si, jak je to s podobnými příspěvky a na co máte vy a vaše děti nárok.

Na táboře si děti užijí spoustu zábavy
Na táboře si děti užijí spoustu zábavy – Zdroj: Shutterstock.com

Příměstské tábory

Pokud nejsou vaše děti zvyklé spát někde bez rodičů, nebo se bojíte, že by týden, dva i tři na pobytovém táboře nezvládly, poohlídněte se po těch příměstských. I ty pořádají různé společnosti, firmy a školy. Příměstské tábory mohou pořádat dokonce i knihovny. Je to jednoduchá varianta, která funguje podobně, jako kdybyste děti vodili do školy. Ráno je odvedete, předáte vychovatelům a odpoledne vyzvednete. Nevýhodou může být nepřítomnost teplého oběda. U příměstského tábora je obvykle nutné připravit dětem větší svačinu. Užijí si ale spoustu zábavy, něco se naučí a výjimkou nejsou ani výlety do přírody, po památkách nebo k vodě. Navíc příměstské tábory jsou levnější než pobytové, a tak jich můžete využít během prázdnin hned několik.

Placené i neplacené hlídání

Pokud vám selhaly předchozí varianty nebo potřebujete vykrýt ještě další dny či týdny, je tady ještě možnost hlídání. Tou nejlevnější variantou jsou babičky a dědečkové, které si děti mohou vzít i na několik dní nebo je hlídat u vás doma. Pokud takovou možnost nemáte, zkuste se domluvit s kamarády a v hlídání svých a jejich dětí se prostřídat. Další možností je pak placená paní na hlídání. Tady už si ale připravte dostatek peněz, protože to nebude levná záležitost.

Malé dětské skupiny stojí více peněz
Malé dětské skupiny stojí více peněz – Zdroj: Shutterstock.com

Neplacené volno

Pokud rodiče nemají ani jednu z možností nebo nechtějí platit vysoké částky za hlídání, je tady ještě další možnost, jak situaci řešit. Dovolenou v práci si sice během prázdnin určitě vezmete, nebude jí však tolik, aby pokryla celé dva měsíce. Můžete však požádat o neplacené volno, během kterého zůstanete s dětmi doma potřebnou dobu.

 

Zdroje:

https://www.tarycamp.cz/

https://www.babyweb.cz/kam-ditetem-prazdninach-kdyz-pracujete

 

Nejlepší tipy, kam umístit děti během letních prázdnin

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!