Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Školáci / foto: shutterstock

Škola základ života neplatí pro každého aneb které známé osobnosti zvládly jen základku

Škola je základ života a vzdělání je důležité. Neplatí však, že vystudovaný člověk zákonitě uspěje. Ostatně mnohé celebrity jsou toho důkazem. Kdo zvládl jen základku?

Vzdělání je důležité a pro některé profese nezbytné. Nicméně také neplatí, že vystudovaný člověk musí být úspěšný. Však řada celebrit je toho důkazem. Kdo ze známých osobností zvládl jen základní školu? A kdo nechodil do školy vůbec?

Drew Barrymore nechodila do školy

Americká herečka se stala slavnou už ve svých sedmi letech, kdy ztvárnila roli Gertie ve filmu „E.T. Mimozemšťan“. Sama si posteskla, že nechodila do školy a neměla žádné dětství, neboť už jako malá pracovala.

Drew Barrymore
Drew Barrymore – Zdroj: a katz / Shutterstock.com

Kanadská diva Celine Dion

Má hlas jako zvon. Zná ji celý svět. Zpívala už jako dítě. Sama přiznává, že školu neměla ráda. Měla k ní doslova averzi a bála se, aby její synové nebyli po ní. Celine po základní škole se věnovala zpěvu a vůbec nepomýšlela, že by po základce šla dál studovat. Ukončení základní školy bylo pro ni vysvobozením. Jen pak v osmnácti letech absolvovala roční intenzivní kurz angličtiny, což bylo na popud jejího manažera, aby mohla díky angličtině více prorazit ve světě. Což se také stalo.

Nicole Kidman dala přednost pomoci rodině

Kdo by neznal Nicole Kidman? Málokdo ví, že nedokončila střední školu, neboť dala přednost práci, aby měla finance na pomoc své nemocné matce. Pracovala jako uvaděčka v divadle, ale také si vyzkoušela práci masérky a chůvy.

Nicole Kidman
Nicole Kidman – Zdroj: cinemafestival / Shutterstock.com

Sympaťák Keanu Reeves

Herec přiznal, že nikdy nebyl studijní typ. A přitom tak na mnohé určitě působí. Během pěti let vystřídal čtyři různé střední školy. Žádná se mu prý nelíbila. Ve studiu ho prý částečně omezovala jeho dyslexie. Údajně měl i konflikty s profesory, kteří ho neměli v oblibě. Hereckou kariéru nastartoval již ve svých devíti letech. Naplno se jí začal však věnovat ve svých sedmnácti.

 

Zdroje:

https://zena.aktualne.cz/celebrity/nevzdelane-celebrity-kteri-slavni-skolu-prilis-neresili/r~94705954b99011e8b295ac1f6b220ee8/

https://zeny.iprima.cz/k-uspechu-i-bez-maturity-ktere-ceske-celebrity-maji-pouze-zakladni-vzdelani-90465

 

Škola základ života neplatí pro každého aneb které známé osobnosti zvládli jen základku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!