Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Digitální kancelář / foto: pixabay.com

Digitalizace kanceláře – čím začít?

Jen těžko si lze v dnešní době představit kancelářský stůl, na kterém by nestál osobní počítač, prostřednictvím kterého pracovníci plní většinu svých povinností.

Práce s dokumenty, výpočty, analýzy – to vše a mnohem více z každodenní kancelářské práce zvládají osobní počítače. Digitalizace kanceláře ale nemusí skončit u PC. Ve skutečnosti ji lze zdigitalizovat mnohem hlouběji k užitku samotných zaměstnanců i jejich zaměstnavatele. Díky elektronickým kancelářským pomocníkům může být práce efektivnější a pro zaměstnance více motivující. Co vše se však pod pojmem digitalizace kanceláře může skrývat?

Rychleji, lépe, efektivněji

Tabule či nástěnky představují další nezbytný inventář prakticky každé kanceláře. Jakkoliv jsou tyto klasické prvky funkční a mohou odvést mnoho užitečné práce, v určité situaci je čas popřemýšlet o jejich nahrazení alternativními elektronickými zařízeními. Plán projektů či rozpis zapojení zaměstnanců do jejich řešení vypadá na LCD displejích a interaktivních obrazovkách velmi dobře v každé kanceláři, a navíc je mnohem jednodušší tyto informace editovat v případě změn, což je u složitějších plánů a rozpisů velmi užitečné. Displeje a obrazovky lze skládat i do podoby zdí, které jednak nabízí prostor pro zobrazení velkého množství informací, jednak jsou pro kancelář zajímavým designovým prvkem.

Moderní způsob pro schůzky a jednáníV případě, že v kanceláři probíhají častá jednání o projektech a další pracovní schůzky, je na místě uvažovat o instalace interaktivní tabule  nebo dotykových LCD displejů které tyto schůzky výrazně zefektivní, zlepší týmovou komunikaci a lépe motivují pracovníky, kteří se jich účastní. Uvedená zařízení představují první kroky při vytváření skutečně digitální kanceláře a nikdo, kdo chce využit jejích výhod by je neměl vynechat.

Digitalizace kanceláře – čím začít?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!