Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Obchodní schůzka / foto: shutterstock

Co je to restrukturalizace a likvidace společnosti?

Pokud plánujete akvizici, fúzi, rozdělení, ale třeba i restrukturalizaci či likvidaci, měli byste vědět, že se jedná o náročný proces, a to jak z hlediska času, tak i administrativy.

V podnikatelském světě nastávají různé situace, ovšem některé nevyřešíte sami a potřebujete k tomu i nějakého odborníka. Jestliže vás čeká významná přeměna společnosti, konzultujte celou situaci s někým, kdo dané oblasti rozumí. Konzultace v oblasti účetnictví i daní, zpracování analýz, zjištění problematických oblastí, návrh efektivního řešení přeměny i asistence při realizaci. Všechny takové služby vám nabízí firma EK Partners, s.r.o., kterou tvoří špičkoví odborníci.

Odborná pomoc

Restrukturalizace společnosti

V okamžiku, kdy společnost nevykazuje takové výsledky, jaké očekáváte, je vhodné uvažovat nad restrukturalizací. Jedná se o proces, jenž často vede k zefektivnění fungování. Restrukturalizace společnosti zahrnuje komplexní i dílčí změny, nicméně dochází k ní i v případě, kdy předáváte svou firmu na další generaci.

Likvidace společnosti

Při ukončení činnosti nastává likvidace společnosti, což je také poměrně zdlouhavý proces. Předtím, než se vymaže společnost z obchodního rejstříku, je nezbytné vypořádat všechny dluhy a pohledávky. Likvidace trvá v závislosti na konkrétní firmě od 6 do 24 měsíců, nicméně bez kvalifikované asistence může trvat ještě déle. Pro urychlení se tedy obraťte opět na odborníky z EK Partners, s.r.o., již zajistí analýzy, návrh řešení i přípravu mimořádné účetní uzávěrky.

Vyjasní se také majetkové poměry a vypořádají všechny závazky. Likvidace společnosti není nic jednoduchého. Po celou dobu při vás budou stát specialisté na danou problematiku, ale i daně.

K tomuto článku není otevřena diskuze