Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zlaté cihly / foto: shutterstock

Cena zlata by do konce roku mohla vyšplhat až na 2300 dolarů za unci

Čtete všude, že cena zlata klesá? Tak toho se nebojte. Tyto krátkodobé poklesy v růstové křivce ceny zlata jsou poměrně běžné a trend se brzy otočí.

Na podzim nás čeká zlatá horečka

Ekonomické, vojenské, ale i pandemické krize zcela automaticky posilují cenu zlata a drahých kovů obecně. Podle odborníků by cena zlata mohla do konce roku překonat hodnotu 2300 dolarů za unci. Rozhodně se tedy krátkodobého poklesu není nutné obávat. Křivka nárůstu ceny zlata není nikdy lineární a drobné výkyvy jsou běžné. Dobrým znamením je, že během 10 let hodnota zlata kontinuálně rostla a pandemie Covid-19 jeho cenu dokonce téměř skokově zvedla o 30 %.

Cena zlata

Nakupovat investiční zlato se vyplatí

V posledních dnech ztratilo zlato 10 % své hodnoty. To rozhodně neznamená, že by se trend otáčel. Pro chytré a zkušené je to naopak impulz začít zlato rychle a ve větším nakupovat. Trend krátkodobého poklesu se objevil i před první vlnou růstu. Svět zavádí opět protikoronavirová opatření, takže zlato má vymetenou cestičku k tomu, aby splnilo, co od něj odborníci na investice očekávají – že trhne další rekord ve své historii.

Kolik majetku držet ve zlatě?

To je tradiční dotaz investorů. Až donedávna, v klidnějších dobách ekonomického růstu, se doporučovalo ve zlatě držet 5 až 10 % hodnoty majetku či investičního portfolia. Ale teď pozor! Názory odborníků se radikálně změnily a toto procento se zvedlo až na 90 %. Proč? Protože jen stěží lze najít tak jistou investici. Když už neobstojí ani nemovitosti, což je v dnešní době prostě fakt, je čas na nákup zlata.

Investiční zlato

Zlato už dávno není jen pro bohaté

Investování do zlata bývalo pokládáno za výsadu těch, kteří investují ve velkém a mají rozsáhlejší majetek. Dnes každý, kdo chce udržet hodnotu svého majetku, ale třeba i jen zhodnotit vydělané peníze, či nenechat jejich hodnotu klesnout, tápe. Tradiční nízkorizikové investice jsou rizikovými a banky se pomalu ale jistě ženou do nulových, a dokonce do záporných úroků. Investice do zlata zůstává jako jistota. S výběrem investičního zlata i s jeho nákupem vám poradí v e-shopu Zlate-mince.cz.

K tomuto článku není otevřena diskuze