Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Práce a děti / foto: shutterstock

Práce z domu lidem příliš nevyhovuje, ukázal průzkum

I když se nyní prakticky všichni vrací do kanceláří umístěných v sídlech společnosti, ještě donedávna většina zaměstnanců pracovala z domova. Jak nový způsob práce vyhovoval Čechům, ukázal nedávný průzkum.

Z mnoha internetových článků vyplývá, že práce z domova byla pro řadu lidí doslova požehnáním a že je to velmi bavilo. I proto se řada společností rozhodla v podobném duchu fungovat dál a nevyžaduje, aby se zaměstnanci vrátili za své stoly do kanceláří. Jenže pravda je někde zcela jinde. Home office lidem zrovna nevyhovoval. Důvodem nebylo ani tolik to, že se stěží odlišoval pracovní život od toho osobního, ale spíše špatná komunikace s kolegy a problémy s firemními sítěmi.

Práce z domu

Práce z domova se škrtla ze seznamu benefitů

Ještě před úderem koronavirové pandemie byla práce z domova brána za jakýsi benefit či důvod, proč by zájemci o danou pracovní pozici měli na nabídku firmy kývnout. Jenže když se světem začala šířit nakažlivá nemoc, rázem došlo k vyškrtnutí home office ze seznamu benefitů. Prací se najednou začalo trávit více času, a to právě proto, že řada pracovníků byla nucena uchýlit se do svých domovů.

Práce v noci

Jak ale bylo zmíněno, nejednalo se o nic vyhovujícího. Technologické problémy byly jen vrcholem ledovce, vadil i každodenní kontakt s kolegy, který mnozí k výkonu své práce potřebují. Ne všude vládne nevlídná atmosféra na pracovištích, někde je radost pracovat, ukázalo se.

Špatné fungování systémů i aplikací provázelo uplynulý rok

Dalo by se tedy konstatovat, že uplynulý rok se nesl ve znamení nefungujících systémů a aplikací. Problémem bylo i naučit se na novém zařízení. Nejčastěji se využívaly klasické notebooky, ale našla se i skupina těch, kteří ke své práci využívali ryze tablet nebo telefon. Stolní počítač naopak příliš využíván nebyl. Průzkum ukázal, že se k němu uchyluje pouze pětina zaměstnanců z dotazovaných.

Větší využívání těchto typů elektroniky ale potvrzují i e-shopy elektro nabízející. Těm se po přesunu lidí na home office výrazně zvedly zisky, i když se v jiných oborech zavírala jedna pobočka za druhou.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/finance/clanek/kazdy-druhy-cech-na-home-office-je-nespokojeny-z-domova-se-mu-spatne-pracuje-40355739

Práce z domu lidem příliš nevyhovuje, ukázal průzkum

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!