Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
pojištění auta / foto: shutterstock

Naučte se, jak ušetřit na pojištění díky srovnání pojišťoven

Chcete mít pojistku, se kterou budete připraveni na víceméně cokoliv, ale nechcete platit příliš velké částky? V takovém případě se vám bude hodit praktické srovnání, díky kterému si jednotlivé nabídky pečlivě, a především rychle porovnáte. V článku najdete informace, jak na to, a také nechybí rada, že ta nejlevnější pojistka nemusí být nejlepší.

Cena za pojištění až na prvním místě

Při srovnání pojištění vozidel, majetku či čehokoliv jiného má mnoho lidí tendenci koukat pouze na cenu. Ano, ve většině internetových srovnávačů jsou jednotlivé nabídky skutečně řazeny podle ceny. Zároveň však nejde o jediný parametr, který by vás měl zajímat. Pro spokojené využívání pojistky jsou totiž klíčové i další vlastnosti. Vždy tak kontrolujte nejenom cenu, ale také její kontext s nabízenými podmínkami. Když kupříkladu sjednáváte povinné ručení tak si dejte pozor na pojistné limity.

Výše pojistného krytí

Jedním z velmi důležitých parametrů každého pojištění je samotný pojistný limit. Udává částku, jakou vám může pojišťovna maximálně vyplatit při nehodě, vloupání a podobně. Jenže tento limit bývá často v souvislosti s cenou, kterou za pojistku platíte.

Obecně většinou platí, že ty nejlevnější pojistky nabídnou pouze omezené služby a nízké limity. Snaha ušetřit několik stovek se vám tak v případě problému může poměrně výrazně prodražit. Snažte se na to pamatovat a raději si vyberte takovou nabídku, která má lepší podmínky. 

Srovnání nabídek zvládnete za pár minut

Při výběru pojištění nemovitosti se vyplatí nějakou dobu hledat tu nejlepší nabídku. Na speciální internetovém srovnávači to naštěstí zabere jen opravdu malou chvilku. Podobně to funguje také pro pojištění odpovědnost a další druhy pojistek. Zadáte potřebné parametry a následně prohlížíte jednotlivé nabídky, u kterých rovnou vidíte klíčové vlastnosti.

Naučte se, jak ušetřit na pojištění díky srovnání pojišťoven

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!