Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pracovní nabídky / foto: shutterstock

Kde hledat nové pracovní nabídky?

Domníváte se, že nyní po covidu není ta nejlepší chvíle hledat si novou práci? To by neměl být důvod zůstávat v zaměstnání, které vám plně nevyhovuje.

Nabídky práce jsou k nalezení i nyní, jen je třeba vědět kde hledat. Stejně jako třeba při hledání bydlení totiž platí, že kdo dřív přijde, ten dřív mele.

Pracovní nabídky si dnes můžete najít snadno na klik online. Není nutné nikam chodit ani samovolně pátrat, na jednom serveru najdete nabídky z celé republiky pohromadě a samozřejmě si je můžete filtrovat.

Pracovní nabídky
Pracovní nabídky – Zdroj: Shutterstock.com

Jak si najít práci online?

Pustíte-li se do hledání nabídek práce online, měli byste dodržovat pár zásad, zejména:

  • Kontrolujte nové nabídky pravidelně. Nastavte si pravidelný režim, kontrolujte nabídky například každý den večer. Díky tomu žádnou neminete.
  • Zamyslete se nad správnými klíčovými slovy. Co budete přesně vyhledávat, abyste našli zaměstnání svých snů?
  • Připravte si kostru životopisu. Neposílejte však na všechny nabídky ten stejný životopis. Vždy ho upravte v závislosti na tom, kam se hlásíte. Přidejte zkušenosti relevantní k dané pozici, vypíchněte své dovednosti důležité pro tuto pozici.
  • Používejte internet k vyhledání informací. Než pošlete životopis, najděte si web dané firmy, kam se chystáte hlásit, přečtěte si o ní něco, zjistěte si, čím přesně se zabývá. Dost možná na internetu najdete i zkušenosti jiných zaměstnanců s danou firmou.

Kde práci hledat?

Samozřejmě máte na výběr z řady pracovních portálů. Na těch větších se však poohlíží větší množství lidí, proto někdy není na škodu zaměřit se na některý o něco méně známý portál. Vyzkoušejte například pracovní nabídky na portálu Praceklik.cz.

Velkou výhodou je, že portál nabízí i mobilní verzi webu a také hlídacího psa, který vás e-mailem okamžitě upozorní na relevantní nabídky. Nemusíte sedět celý den u počítače, abyste vychytali ty nejlepší nabídky.

K tomuto článku není otevřena diskuze