Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Fofr balík / foto: shutterstock

Jak správně na balení balíku atypických rozměrů?

Aby mohla být vaše zásilka spolehlivě doručena tam, kam patří, je třeba ji v prvé řadě dobře zabalit. Zejména u balíků nestandardní velikosti to může být problém. Níže se dozvíte několik tipů, díky nimž zásilka dorazí do rukou adresáta bez poškození.

Spolehněte se na profesionály

Přeprava nadrozměrných, nadměrných nákladů nebo zásilek je specialitou české přepravní společnosti FOFR. Na rozdíl od jiných větších poskytovatelů pro ni není žádným problémem přepravit i zásilku dosahující až 6 m jednoho rozměru. Nezalekne se ani balíků o hmotnosti 600 kg a celkové hmotnosti zásilky 1 800 kg. Abyste měli svou zásilku bezpečně pod kontrolou, můžete sledovat její pohyb. Mezi další poskytované služby patří svoz vratných obalů, potvrzení zákaznických dodacích listů a zaslání zboží na dobírku.

Jak zabalit balík

Do čeho zabalit balík?

Pravidlo říká, že zabalená zásilka má vydržet až pětinásobek své hmotnosti. Musí být dostatečně chráněná vůči otřesům v převážejícím autě, jež by mohly poničit její obsah. Zároveň je třeba počítat s tím, že váš balík se bude dost často přemísťovat z místa na místo. Jak zabalit balík, v němž se nachází kolo nebo kočárek? Je třeba si obstarat 4 základní věcí. Jimi jsou bublinková a strečová fólie, kartonové proklady a krabice, lepicí páska.

Balení balíku

Jak na to?

FOFR, česká přepravní společnost specializující se na nadrozměrné a nestandardní zásilky doporučuje u kočárku odmontovat veškeré příslušenství, až zbyde pouze základní konstrukce, kterou složíte. U jízdního kola stačí natočit šlapky směrem do středu kola. Jakmile máte hotovo, vše pečlivě zabalte do bublinkové fólie a několikrát omotejte fólií strečovou. Kočárek nebo kolo je možné zpevnit prokladovými kartony. Na závěr znovu použijte strečovou fólii a lepicí pásku, které zabrání nechtěnému otevření balíku.

K tomuto článku není otevřena diskuze