Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Úspěšná žena / foto: shutterstock

3 tipy, jak získat potřebnou motivaci při budování podniku

Máte přesně stanovený cíl, ale zrovna pociťujete, že tu cestu k němu vytyčenou ujít nehodláte? Že si zkrátka a dobře nejste jistí dalšími kroky, nebo že se vám nechce? Získejte zpět svou postrádanou motivaci díky pár tipům.

Kde chybí motivace, nastupuje disciplína

Domnívat se, že i ti nejlepší a nejúspěšnější podnikatelé po celou dobu, kdy šli za svým cílem, byli opravdu motivovaní a neměli ani jeden den, kdy o sobě samotném pochybovali, je mylné. Motivace je holt efekt pomíjivý, který jeden den je a druhý den není. Ve chvíli, kdy motivaci po ruce zrovna nemáme, však nastupuje disciplína.

Organizace práce
Organizace práce – Zdroj: Shutterstock.com

Stačí deset minut intenzivní práce

Jenže z dlouhodobého hlediska je to jen s disciplínou spíše neudržitelné než udržitelné, nemyslíte? A tak si pojďme sdělit několik tipů, jak si motivaci opět vlít do žil. Předně si zmiňme pravidlo deseti minut, kdy stačí opravdu jen deset minut intenzivní práce k tomu, abyste se od práce jednoduše nemohli odtrhnout.

Během těchto deseti minut je dobré dělat jen tu jednu věc, ke které jste se uvázali. Žádné odbíhání k e-mailům, k sociálním sítím nebo jinému.

Svůj seznam s „PROČ”

Co je víc motivační než vaše vlastní uvědomění si, proč to vlastně děláte? Proč jste se dali na danou cestu, co tím chcete získat a co si chcete splnit? Tím, že vytvoříte svůj vlastní seznam s „proč” ihned nabudete pořádnou porci motivace. A navíc se k tomuto seznamu budete moct neustále vracet.

Vhodné plánování
Vhodné plánování – Zdroj: Shutterstock.com

Připravte se na úspěch už předem

Každodenní návyky utváří váš život a dělají ho úspěšnějším. A jsou ostatně i pořádnou porcí motivace vedoucí k onomu úspěchu, zároveň základním kamenem danou věc zrealizovat. Pokud se chcete stát profesionálním běžcem, musíte začít běhat. Vaším návykem bude nejen pravidelný trénink, ale spíše boty vedle postele, které vás automaticky k oné akci popostrčí. V případě budování firmy je dobré mít připravený to-do list, který vás nenechá dlouho přemýšlet nad tím, co budete daný den dělat, abyste sebe i společnost posunuli zas o kousek dál.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/5-trikov-akcia/

3 tipy, jak získat potřebnou motivaci při budování podniku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!