Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Výhodná investice / foto: shutterstock

Investiční platformy zhodnotí vaše peníze i bez znalosti investování

Zhodnotit úspory je i přes zvýšené úroky na spořicích účtech dost obtížné. Výnos nestačí pokrýt ani inflaci. Naštěstí existují investiční platformy, které umožní zhodnotit peníze se zajímavým úrokem i lidem, kteří až dosud nikdy neinvestovali. 

Proč investovat na investičních platformách? 

I když spořicí účty slibují zajímavější výnosy než v předchozích letech, stále dokážou sotva pokrýt inflaci. Se stoupajícími cenami veškerého zboží se může stát, že za rok či dva už nebude výnos žádný. Řešením mohou být investice, ale do těch se nezkušení lidé nechtějí pouštět. Mají strach z rizika. Řešením mohou být investiční platformy, které dokážou zajímavěji zhodnotit finance i při minimální výši rizika. Není přitom nutná žádná znalost investování. 

Investování
Investování – Zdroj: Shutterstock.com

Jak to funguje? 

Investiční platformy mají většinou registraci a založení investičního účtu zdarma. Při registraci klient výplní jednoduchý dotazník, díky kterému investiční specialisté zjistí, zda již klient někdy investoval, jak velké má v oboru zkušenosti a jak se staví k riziku. Podle toho pak nabídnou vhodně sestavené portfolio (obvykle podílové fondy a ETF, které peníze zhodnotí s menší mírou kolísání). 

Investiční platformy mají portfolia nastavena tak, aby si vybrali začátečníci, klienti mírně pokročilí, ale i zkušení investoři. Do něj pak mohou posílat své peníze už od 100 Kč (každý portál to má jinak, některé umožní minimální vklad 500 Kč jiné až od 1000 Kč). Klient se nemusí o nic starat, jen v mobilní aplikací sleduje, jak se jeho investicím daří. Peníze na investičních portálech navíc nejsou vázané a vybrat se dají prakticky kdykoliv. 

Výnosná investice
Výnosná investice – Zdroj: Shutterstock.com

Jak vybrat správnou investiční platformu?

Při registraci vyplňujte dotazník poctivě. Nevadí, že jste nikdy neinvestovali. Investiční platforma vám vybere portfolio přímo na tělo. Sdělte své cíle a představy a nesmíte zamlčet, zda chcete raději nižší výnos s malým rizikem, nebo se nebojíte vyššího rizika, kde je pravděpodobnost vyšších výnosů. 

Následně si zvolíte nabízené investiční portfolio a rozhodnete se, zda vložíte jednorázovou vyšší částku, nebo budete spořit pravidelně - měsíčně - v nižších částkách. Na některých portálech to jde již od 100 Kč měsíčně. 

Následně potvrdíte registraci a ověření klienta, které je pro bezpečné investiční portály nezbytné. Po dokončení smluvní dokumentace můžete začít investovat.

Investování a zhodnocení úspor na investičních platformách je jednoduché a není třeba být zkušený investor. Mohou být řešením, jak si našetřit slušnou sumu na důchod, dětem na studia i na finanční rezervu do života. 

 

Zdroj:

https://www.testado.cz/investicni-platformy/

 

Investiční platformy zhodnotí vaše peníze i bez znalosti investování

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!