Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Prodej molitanu / foto: shutterstock

Všestranné využití molitanu, který lze zakoupit online

Molitan, známý též pod termínem polyuretanová pěna neboli PUR pěna, je hmota o různé tvrdosti a vlastnostech. Díky tomu se s ním můžeme setkat v mnoha oblastech.

Kde všude lze využít?

Jak již bylo zmíněno, molitan se používá hlavně v čalounictví a nábytkářském průmyslu. V ložnici jsme molitanem doslova obklopeni, neboť nachází hojné využití v matracích a ortopedických polštářích. V hudebním průmyslu dobře poslouží jako výborná akustická izolace, ve stavebnictví se oceňují jeho tepelně-izolační vlastnosti. V neposlední řadě používáme jeho miniaturní podobu při úklidových pracích pomocí houbiček na nádobí či jako výstelku v krabičkách pro šperky.

Molitan

Prodej molitanu online

Sháníte-li molitan metráž, nemusíte navštívit přímo výrobnu. V současné době se dá téměř vše zakoupit přes internet, a to včetně molitanu ve všech jeho podobách. Tímto způsobem pořídíte molitanové desky, hřebeny, válce, sedáky, drť a akustickou izolaci. Pokud budeme věnovat pozornost nejvíce poptávaným molitanovým deskám, rozlišují se dle míry tuhosti. Dále je vybíráme dle tloušťky a samozřejmě rozměru. Požadovaný rozměr vám bude na vyžádání přiříznut zdarma.

Na své si přijdou i ti nejnáročnější zákazníci

V matracovém průmyslu je polyuretanová pěna k dostání v různých barvách, tuhostech a silách. Díky tomu je dosaženo různých vlastností matrace, aby byl uspokojen co nejširší okruh zákazníků. PUR pěnu skvěle doplňuje pojená polyuretanová drť, neboť má vyšší hustotu a tuhost. Navíc je pružná a tvarově stálá, proto se doporučuje pro polohovací rošty. Další neméně zajímavou variantou je paměťová pěna, která mění svou tvrdost dle tělesné teploty. Uvítají ji tak zejména pacienti dlouhodobě upoutaní na lůžko.

K tomuto článku není otevřena diskuze