Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pracovní kolektiv / foto: shutterstock

Vhodně zvolený koordinátor BOZP je alfou i omegou stabilního podnikání

Každý majitel dlouhodobě ziskové společnosti musí každým dnem bez přestání řešit neuvěřitelné množství detailů, na jejichž základě funguje celé velké soustrojí.

Jakýkoliv sebemenší omyl vás může stát nejen velké množství peněz i drahocenného času, nýbrž v těch horších případech bude znamenat i ztrátu všeho, co jste vybudovali. Na co si dát pozor?

Zkratka BOZP chrání zdraví i životy

Pravděpodobně všichni jste se již v životě setkali se zkratkou BOZP, jejíž celé znění znamená „bezpečnost a ochrana zdraví při práci“. Není se čemu divit, jelikož velká spousta oborů s sebou přináší i zvýšené riziko újmy, přičemž se bavíme především o manuální práci ve výrobních halách, stavbách, činnostech spojených se stroji a tak podobně. Ať tak, či onak, jako zaměstnavatelé jste povinni pečlivě dodržovat plán BOZP.

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

S danou oblastí vám pomohou experti z oboru, kteří disponují potřebnými certifikacemi a adekvátními znalostmi i zkušenostmi. Povinnosti koordinátora BOZP jsou přitom úplnou vědou zahrnující pestrou škálu činností. Záleží samozřejmě na typu pracoviště, jelikož například na staveništi budete vzhledem k BOZP řešit trochu jiné problémy než pomocník v potravinářské výrobě.

Komplexní služby a důkladný plán BOZP jsou samozřejmostí

Ať už tedy momentálně řešíte BOZP na staveništi, hale, venkovních prostorech, či vaši podřízení spíše cestují po celé zemi, spokojte se jen s těmi nejkvalitnějšími a komplexními službami. Určitě si nechte zajistit klasické BOZP školení, pracovnělékařské služby, pravidelné audity, vedení agendy, administrativu, poradenství i pokročilejší vzdělávání. Jde vám z toho všeho hlava kolem?

Přesně z toho důvodu existují specializované společnosti, jejichž úkolem je za vás vše vyřešit elegantně a se stoprocentním nasazením. Málokterá z nich je však schopná poskytnout veškeré výše zmíněné úkony. Dobrým příkladem jsou experti ze známé firmy PREVENT, jež pomáhá svým klientům již přes dvacet osm dlouhých let. V současné době si jejích služeb cení přes pět tisíc nejrůznějších organizací, které jsou chráněné před nehodami i popotahováním ze strany zákona.

Koordinátor BOZP na staveništi

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci si žádá více než nutné minimum

Myslíte-li to s podnikáním vážně, vždy udělejte více, než kolik toho po vás požaduje legislativa. Každým dnem se totiž vy i vaši zaměstnanci setkáváte s ohromným množstvím malých i velkých rizik, stejně jako příležitostí. Jakákoliv nehoda (či snad dokonce úmrtí) vás oddálí od vysněného cíle, a tudíž nenechte nic náhodě.

Nebuďte jedním z těch zaměstnavatelů, kteří marně tápou, proč je důležité dodržovat předpisy BOZP. Podívejte se na internetové stránky pod výše vloženými odkazy, přečtěte si důležité informace a absolvujte nezávaznou úvodní konzultaci zdarma.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze