Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pracovní kolektiv / foto: shutterstock

Chcete vytvořit a začít prodávat svůj vlastní produkt? Dbejte na certifikace

Evropské trhy jsou velmi dynamickým místem, které s sebou přináší velké množství zajímavých příležitostí, stejně jako překážek.

Ačkoliv se to možná na první pohled nezdá, i v dnešní době ještě stále existuje spousta možností, díky nimž si lze v tomto pomyslném systému zajistit úspěch. Nejdříve je však přirozeně nutné splnit legislativní povinnosti, kdy za zmínku stojí hlavně CE certifikace. O co se jedná?

Právní zápis

Bezpečí především

Možná máte skvělý nápad a těšíte se na jeho prodej, ale nejste si jistí, co vlastně znamená CE certifikace. Dané oprávnění označí váš výrobek za naprosto bezpečné zboží sloužící svému účelu. Máte-li v plánu prodávat produkt z regulované kategorie na evropském trhu, bez daného kritéria se zkrátka neobejdete.

To platí například pro elektrická zařízení, stroje, ochranné pomůcky, repasované předměty, zdravotnické potřeby a spoustu dalších kategorií. Vždy se raději ujistěte, jaké požadavky musíte splnit v případě vašeho konkrétního nápadu.

CE certifikace

Nechte si pomoci

Zároveň je nutné si uvědomit důležitost adekvátních certifikací i v případě, kdy si chcete získat důvěru obchodních partnerů i dodavatelů. Ti totiž budou spolupracovat jen s podnikateli, jejichž zboží je stoprocentně ověřené a nepředstavuje žádné riziko. Nezapomeňte tedy ani na nepovinná osvědčení, která vám usnadní cestu k zajímavým výdělkům.

V České republice se pohybuje několik specializovaných společností, jejichž úkolem je vám poskytnout poradenství, pomoc a samozřejmě i finální dosažení potřebného osvědčení. Příkladem jsou třeba známí experti s internetovými stránkami certifikujeme.cz. Ti jsou schopni vám zajistit komplexní péči od A až po Z, díky níž celý proces proběhne hladce a úspěšně. Nejlepším začátkem je absolvování úvodní nezávazné schůzky, na jejímž základě se sami rozhodnete.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze