Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kalkulačka, peníze, půjčka / foto: shutterstock

Potřebujete vystavit zálohovou fakturu, ale bojíte se chyb? Není to nic těžkého

Téměř každý podnikatel se během své činnosti setkává s nutností vystavování zálohových faktur. Ty neslouží jako daňové podklady, ale představují pouze jakousi výzvu k platbě za služby či dodané zboží.

Díky nim tudíž dáte zákazníkům vědět, že by vám měli poslat peníze na účet do určitého data. Jak dané dokumenty sestavit správně a bez chyb?

Důležité informace

Nezáleží na tom, jestli váš živí řemeslo, prodej, služby, či se pohybujete například v odvětví copywritingu, účtování zálohové faktury způsobuje mnoha podnikatelům vrásky na čele. Opravdu nestačí jen napsat své číslo účtu a finální částku, protože byste se pro klid vlastní duše měli řídit podle určitých pravidel. Která to jsou?

Účtování zálohové faktury

Nejprve zmíníme důležitost označení „zálohová faktura“, na jehož základě bude ihned jasné, o co se jedná. To by mělo být znázorněné velkým písmem úplně nahoře na daném dokumentu. Následuje samotné číslo konkrétní faktury, údaje obou stran (nezapomeňte na své IČO), váš bankovní účet, datum vystavení i splatnosti, popis fakturovaných služeb nebo zboží a přirozeně i částku. Podaří-li se vám stvořit takové dílo, dopřejete si stoprocentní klid a nebudete mást svou klientelu.

Účetní systémy vše usnadní

Jestli je pro vás zálohová faktura a následná faktura denním chlebem, zajisté se vám vyplatí vsadit na šikovné služby ověřených účetních systémů. Ty celý proces značně urychlí a eliminují možnost způsobení nepatřičných omylů.

Mezi chválené a populární programy patří především informační systém ERP. Ten se chlubí velmi intuitivním provedením, špičkovou automatizací firemních procesů a přívětivou cenou. Zároveň se dočkáte pravidelných aktualizací, které jsou důležité hlavně kvůli neustále se měnící legislativě. Podívejte se na stránky pod odkazem a přesvědčte se na vlastní oči.

K tomuto článku není otevřena diskuze