Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lékárny Life / foto: Foto: archiv Maria Hanclová

Není lékárna jako lékárna

Právě v těchto dnech to bude rok, kdy se v Praze na Kačerově otevřela nová, soukromá lékárna Life. Jak se vede lékárně vracející se k hodnotám apatyky v moderním pojetí?

Soukromým lékárnám se navzdory černým scénářům daří

Minimálně lékárně Life se daří. Moderní pojetí tradičního lékárenství, dobré zásobování léčivy, přístup personálu, komfortní prostředí, to vše pomohlo této první lékárně z chystané sítě lékáren Life přestát i období abnormálních výpadků v celosvětové výrobě a distribuci některých léčiv.

,, Tyto výpadky ve výrobě a dosažitelnosti určitých léčiv postihly bohužel i naší lékárnu a to přesto, že lékárna Life patří spolu se společností TLcargo a společností Technolife ke špičce v oblasti logistiky pro zdravotnictví.“ Říká majitelka lékárny Life, Ing. Maria Hanclová.

Lékárna Life

Aby nevázlo zásobování, zřídíte si vlastní přepravu léčiv

Takto jednoduché to samozřejmě není, ale pravdou je, že Ing. Maria Hanclová kromě toho, že vlastní lékárnu Life, patří se svými společnostmi TLcargo.cz a Distribuce a registrace léčiv - Farmaceutická společnost Techno Life s.r.o. k těm nejlepším v oblasti logistiky pro zdravotnictví. Převoz léčiv je velmi ostře sledován, co se týče dodržení bezpečnostních podmínek, předpisů a norem. Monitoring teploty během převozu, vlastní vozový park přepravní společnosti a přísná kontrola přepravy, zajišťují bezpečný převoz léčiv a zdravotních pomůcek přímo od výrobce až ke koncovému zákazníkovi. Distribuce léčiv je v oblasti logistiky jednou z nejnáročnějších záležitostí.

Lékárna Life

Kromě běžných léčiv nabízí lékárny Life i vlastní léčiva

Vlastní, nadstandardně vybavená laboratoř je zárukou produktů, které jsme doposud na trhu s léčivy mohli postrádat. Jedním ze zmiňovaných výrobků koncernu Life, je gel na léčbu oparu – Herpes gel. Výjimečný je tím, že je průhledný a používat ho mohou po poradě s lékařem i děti a těhotné ženy.

Léčiva, medikamenty, zdravotní pomůcky, to je artikl, bez kterého se jednoduše řečeno neobejdeme. Každý, minimálně jednou za čas, navštíví lékárnu a hledá tam pomoc od svých neduhů a od nemocí, kolikrát dříve, než u svého lékaře. Přejme si, ať artikl lékáren nepotřebujeme tak často a když už, tak ať tam najdeme tu hledanou zdravotní pomoc.

 

 

K tomuto článku není otevřena diskuze