Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Gran Canaria / foto: shutterstock

Kam s dětmi na Kanárských ostrovech?

Gran Canaria je třetí největší ostrov v Kanárském souostroví, který je plný nejrůznějších druhů zábavy. Pokud jste vyrazili na rodinnou dovolenou s dětmi, tak určitě nevynechejte tyto výlety. Velmi oblíbené jsou ZOO.

Cocodrilo Park

Nachází se v okrese Agüimes, v těsné blízkosti městečka Los Corralillos. Dostanete se sem mimo auta také speciálním autobusem z většiny resortů na pobřeží. V tomto malém parku vás čeká zábava určitě na půl dne.

Tento park není jen specializovanou ZOO, ale vznikl jako záchranné centrum pro exotickou faunu. Jsou tady umisťována zvířata, která byla nelegálně dovezena, zabavena na černém trhu, nebo která byla odebrána majitelům pro nevhodné podmínky k jejich chovu, nebo kvůli týrání. Největší zastoupení zde mají krokodýli. Mají jich zde několik druhů a zajímavá je i komentovaná show při krmení. Zdárně se jim tu daří, a proto můžete vidět i velmi roztomilé, malé, avšak velmi nebezpečné odchovance staré několik měsíců. Samozřejmostí je možnost vyfotit se s krokodýlem.

Další show, která je velmi kontaktní, je přehlídka nejrůznějších zde chovaných zvířat, s výkladem o jejich potřebách, chovu, zajímavosti a jejich příběh, jak se dostali do parku. V této části programu si je máte možnost velmi zblízka prohlédnout, a pokud se odvážíte, i pohladit. Jako například různé hady, ještěry, želvy, kozy, papoušky, kočkovité a psovité šelmy a místní plemeno psa Perro de presa canario – kanárská doga. Dalším zajímavým a komentovaným programem je krmení tygrů. Mimo plazy zde jsou opice, lamy, želvy a velké množství různých druhů papoušků a jiných zvířat. Vše v parku je velmi zajímavě zdobeno. Ze zeleně si užíváte krás kaktusových hájů a jiných u nás netypických venkovních rostlin. V parku je i restaurace, která funguje na principu rychlého občerstvení.

Všechno, co zde utratíte, jde na podporu chovu zvířat v tomto zařízení.

Palmitos Park

Nejdete jej v údolí Barranco de los Palmitos, 10km od města Maspalomas, odkud lze využít pravidelnou autobusovou linku.Je to největší zoo park na ostrově a je zde delfinárium. V ceně vstupenky jsou komentované show v různých částech parku, mimo tyto je tu i mnoho možností jak utratit spoustu peněz navíc při focení se zvířaty. Svačinu si vzít můžete, ale nemusíte, neplatí zde, že jídlo je několikrát dražší, než mimo areál. Restaurace v parku je moc příjemná a ceny jako jinde na ostrově.

Nejlákavější a opravdu skvělá je delfíní show, jde si připlatit focení s delfínem nebo plavání – být součástí show, nebo individuální program. Delfíní show je dvakrát denně a pokaždé jiná. Po delfínech je druhou u dětí nejoblíbenější show s papoušky, kde se představí 10 velkých ptáků, kteří mají nacvičené různé vtipné scénky. Možnost tuto show shlédnout se nabízí několikrát denně. Překvapivě je velmi vtipná i show s dravci, kteří jakožto hlavní hvězdy mají své manýry a občas se stane, že při exhibici si odletí za svým a sokolníci vypouští jednoho dravce po druhém, aby se nalákali z výletu zpět domů.V Palmitos Parku najdete velké akvárium s nepřeberným množstvím barevných rybek. Velmi zajímavé je i motýlárium, kde se líhnou nádherní motýli, létají všude kolem a klidně na vás i přistanou a dělají živou ozdobu. Najdete tu i skleník s překrásnými orchidejemi a celkově je park jedna velká zahrada, kde v každém ročním období něco kvete. Procházíte pod vzrostlými stromy fikusů, které má leckdo doma, jen v podstatně menším provedení, nebo kolem dvoumetrových keřů - květin, které se u nás pěstují jako pokojové nebo balkónové rostliny, je tu k vidění ivelké množství různých druhů kaktusů a sukulentních rostlin.

Ještě odbočím od ZOO, ale pokud plánujete i návštěvu Aqualanduv Maspalomas, tak je výhodné koupit si vstupenku 2parks ticket. S tímto ušetříte za dospělého nejméně 15Euro a za dítě 10Euro.

Kam s dětmi na Kanárských ostrovech?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!