Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jižní Čechy / foto: shutterstock / Kojin

Nejlepší místa v jižních Čechách pro rodiče s dětmi

Chystáte se na dovolenou do jižních Čech a tápete, jak zabavit děti? Hrady a zámky jsou pro ně nuda a na velké koupání to letos nevypadá? Poradíme vám, kam vzít děti, aby se dostatečně zabavily, vyřádily a na své si přitom přišli i rodiče.

Lipno – stezka korunami stromů

Nejznámějším místem, na kterém se pobaví děti i rodiče je jednoznačně Lipno. Najdete tady spoustu ubytovacích zařízení různých cenových kategorií, najíte se v restauracích i bufetech a můžete se věnovat sportu, zábavě i odpočinku. S dětmi byste rozhodně neměli minout Stezku korunami stromů, Království lesa, Lanový park nebo Bobovou dráhu. Při ošklivém počasí navštivte Hopsárium Lipno nebo Aquaworld.

Malebná Hluboká nad Vltavou

Nechce se vám jezdit až na Lipno? Nemusíte. Spoustu zábavy i relaxace najdete i kousek od Českých Budějovic, v Hluboké nad Vltavou. Pokud si ji spojujete s krásným zámkem z pohádky Pyšná princezna, máte pravdu. Na Hluboké ale najdete i Sportovně relaxační areál, v němž mohou vaše děti využít různé prolézačky, skákací hrad, obří nafukovací trampolínu, lanovou dráhu a spoustu dalších atrakcí.

Zoologická zahrada u zámečku Ohrada

Jen kousek od Hluboké najdete další vydatnou porci zábavy, a to zoologickou zahradu u loveckého zámečku Ohrada. V ní nachodíte stovky metrů, poznáte spoustu zajímavých zvířat a děti opět mohou vyzkoušet různé průlezky a skluzavky. Nechybí ani restaurace, kde se dobře najíte nebo stánky se zmrzlinou či klobáskami.

Areál lesních her u Prachatic

A pokud už vaše peněženky zejí prázdnotou, ale vy přesto potřebujete děti trochu unavit, zastavte se v Prachaticích. Na jejich okraji najdete Areál lesních her, kde se neplatí žádné vstupné. Zaparkujete na okraji lesa a v jeho středu pak najdete spoustu atrakcí, kde se děti vyřádí, zasportují si, a ještě se naučí něco nového o lese a jeho obyvatelích.

Nejlepší místa v jižních Čechách pro rodiče s dětmi

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!