Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Safari Dvůr Králové nad Labem / foto: Nikola Cedikova / Shutterstock.com

Na Safari Dvůr Králové za zážitky i adrenalinem

Na Safari ve Dvoře Králové se budete cítit jako v Africe. Nejen díky krásným zvířatům, ale také díky nevšednímu ubytování. Můžete zde strávit příjemnou dovolenou se svými dětmi, pro které to bude nezapomenutelný zážitek.

Dvůr Králové a okolí

Safari park najdete v Královehradeckém kraji a v okolí je mnoho míst, které můžete navštívit. Jestliže patříte mezi ty, kteří raději cestují po krásách českých, pak byste tuto lokalitu určitě neměli minout. 

Za zmínku určitě stojí:

  • Babiččino údolí,
  • Zámek Ratibořice,
  • Čapkův statek.

Pojďme se ale vrátit zpět na Safari. Nutno říci, že tento park se dost odlišuje od klasických zoologických zahrad. Už jen v případě, jakým způsobem chcete park procházet nebo projíždět.

Na výběr mát hned tři možnosti:

  • autobusem,
  • vlastním autem,
  • pěšky.

Autem, autobusem, nebo pěšky?

Jestliže budete chtít využít vlastního automobilu, počítejte s tím, že je to o něco dražší než autobus, ale také pohodlnější. Nejlepší je přijet do parku hned ráno, na začátku pracovní doby, kde se v parku vyskytuje jen málo návštěvníků, v průběhu dopoledne se ale situace změní.

Park je rozdělen na několik odvětví a pavilonů. Cesty jsou dobře značené a neminete ani stánky s občerstvením, které však nejsou klasické. Můžete například ochutnat grilované banány. Hned u vchodu se vyřádí děti, které se mohou prolézt po lanovém parku.

Safari je rozděleno na tato místa:

  • Madagaskar a tropický les,
  • pavilon žiraf,
  • vodní světy a expozice jedovatá Afrika,
  • africké šelmy,
  • pavilon goril.

Mezi další poté patří africká savana, krytá expozice nosorožců, městečko Tiebélé, jihoafrická vesnička Gwanda, expozice Surikat a další. Velmi pěkné je městečko Tiebélé, kde si vyhrají především děti. Velkým lákadlem je pak samotné Safari, kde uvidíte zvířata v přirozeném prostředí přírody. Někdy budete mít problém zvířata najít, vždy ale máte možnost se na ně podívat v pavilonech.

Zážitky se zvířaty

Aby toho nebylo málo, je možné si výlet zpříjemnit i zážitkem, na který především malí účastníci dlouho nezapomenou. Velmi zajímavou možností je stát se ošetřovatelem na jeden den. Není to samozřejmě možné u všech zvířat na Safari, vybrat si ale lze ze slonů, žiraf, nosorožců, hrochů, šelem, ryb a plazů. Druhou možností je poznat zákulisí parku. Prohlídka trvá cca 1 hodinu a uvidíte to, co není možné spatřit během klasické prohlídky. Vše je potřeba si dopředu rezervovat.

Ubytování na Safari

Ubytování v parku může být nezapomenutelným zážitkem. Určitě je vhodné využít této možnosti, pokud chcete v okolí Dvora Králové strávit třeba jen pár dní.

Přímo na Safari se můžete ubytovat:

  • v Safari hotelu,
  • kempu,
  • bungalovu

Hotel je na kraji parku a vybavení pokojů jde v souladu s africkou divočinou. Výhodou je, že máte do parku neomezený vstup zdarma.

Vyberete si bungalov nebo stan?

Zajímavější jsou však stany a bungalovy. Kromě toho, že si v kempu můžete postavit vlastní karavan i stan, najdete v nabídce také stany ve větvích nebo africké stany. Stany ve větvích jsou dispozičně řešeny pro 4 osoby a umístěny jsou v blízkosti výběhu zvířat. Jde o luxusní bydlení v souladu s nevšedním zážitkem.

Africké stany jsou určené až pro šest osob a jsou trochu méně luxusní. Na druhou stranu nejsou ve výškách, tudíž jsou vhodné pro rodiny s velmi malými dětmi. Ať už zvolíte spaní v korunách stromů nebo na zemi, vždy je potřeba si ubytování rezervovat, a to poměrně velmi brzy, termíny bývají často obsazené.

Stravování v Safari Parku

Během celé návštěvy bude postaráno i o vaše potěšení z plného žaludku, ale občerstvení vám samozřejmě bude i chutnat. V parku máte možnost vyzkoušet jak klasické restaurace, ale i různá občerstvení, která připomenou chuť Afriky a dalších míst.

Tak hurá na Safari!

Na Safari Dvůr Králové za zážitky i adrenalinem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!