Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Beskydy / foto: shutterstock

Zájem o ubytování na horských chatách či chalupách roste, stanou se hitem letošní dovolené

Vzhledem k současné situaci je složité plánovat zahraniční dovolenou, Češi však na rekreaci nerezignují a ve velkém objednávají pobyty na horských chatách či chalupách.

Až skončí nepříjemná doba vládních opatření a budeme se moci opět volně nadechnout, jistě mnozí z nás uvítají změnu prostředí. Momentálně se jako výhodná a bezpečná volba, kde strávit dovolenou, jeví ubytování na českých horách. Pohyb na čerstvém horském vzduchu je totiž vítaným benefitem jak pro tělo, tak pro duši. Navíc, naše republika je velmi rozmanitá a například každé hory mají trochu jiné kouzlo.

Styl ubytování na míru každému

Pokud také přemýšlíte nad změnou prostředí a rádi byste ve dvou, případně i s celou rodinou vyrazili za aktivním odpočinkem, chaty k pronájmu jsou ideálním řešením. V současné době seženete různé styly ubytování, takže si na své přijdou milovníci romantických roubenek ve starém chalupářském stylu, stejně jako zastánci moderních interiérů. Vyzkoušet můžete ubytování v dřevěném srubu i na rodinném statku, záleží jen na vás. Zejména poslední dobou jsou ubytování na rodinných statcích, takříkajíc v „zemědělském stylu“ doslova hitem.

České hory jako top destinace

O tom, že české hory mají co nabídnout, není pochyb. Není proto divu, že například takové chaty Beskydy nebo chaty Jeseníky bývají zamluveny dlouho dopředu a je o ně velký zájem. Zdejší příroda s lesnatými kopci, horskými bystřinami a rozkvetlými loukami je jako balzám na duši a přehledně značené turistické trasy přímo vybízejí k procházkám. Ať už se rozhodnete pro výstup na Praděd či Radhošť, nebo se budete jen tak toulat po táhlém horském údolí, věřte, že tato harmonická krajina vás učaruje a nabije pozitivní energií. Důležité je však „vypnout“ od každodenních starostí a věnovat se plně jen odpočinku.

Zájem o ubytování na horských chatách či chalupách roste, stanou se hitem letošní dovolené

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!