Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Exotická dovolená / foto: shutterstock

Nejatraktivnější cestovatelské destinace pro rok 2022: vyhraje to u vás exotika nebo túry?

Cestování má v roce 2022 znovu zelenou, a to znamená jediné - sbalení kufrů a plánování letní dovolené. Jenže kam vyrazit? Podívejme se na turistické destinace, které budou letos nejatraktivnější.

Cookovy ostrovy slibují pořádnou porci exotiky

Ideální podmínky pro šnorchlování, tradice, se kterými se jinde na světě nepotkáte, rybaření, které má naprosto jinou atmosféru - to vše slibují Cookovy ostrovy, kde je moře tak křišťálově čisté, až tomu nebudete chtít věřit. Pokud patříte k milovníkům exotiky, právě sem vás vítr pravděpodobně zavane. A ostatně nebudete této volby litovat. Jižní Pacifik má co nabídnout, tak se o tom pojeďte také přesvědčit.

Podmořský svět
Podmořský svět – Zdroj: Shutterstock.com

Slovinsko pro milovníky klasického turismu

Jste spíše milovníky túr a celodenních výletů? Atraktivní pro vás bude spíše Slovinsko, které také patří na seznam nejlepších cestovatelských destinací pro rok 2022. Mezi cestovateli se říká, že právě tato země je klenotem Evropy. Jestli je to pravda, o tom se budete muset přesvědčit na vlastní kůži. Co vás ale pravděpodobně dostane, jsou zdejší krasové jeskyně nebo vodopády, které budou při toulkách zdejší přírodou opravdu příjemným překvapením.

Horská turistika
Horská turistika – Zdroj: Shutterstock.com

Omán pro nerozhodné

Už před pár lety jsme mohli zaznamenat trend jezdit do Ománu. Tato zahraniční destinace je ideální pro nerozhodné. Že si také nejste jistí tím, jestli je pro vás lepší exotika, nebo spíše celodenní výlety na klidném a krásném místě? Omán nabízí nejen bohatý podmořský život čili možnost šnorchlovat a potápět se, ale také je to místo plné vodopádů nebo romantických jeskyní, jež stojí za prozkoumání.

Exotika
Exotika – Zdroj: Shutterstock.com

Egypt uzavírá náš seznam

Na seznamu letošních nejatraktivnějších destinací najdeme také Egypt. Exotika, která je cílem mnoha turistů každý rok. A nelze se tomu divit. Možností, co zde dělat nebo vidět, je celá spousta a samozřejmě se můžete uchýlit jen k bazénu s dobrým a osvěžujícím alko drinkem.

 

Zdroj:

https://zitrek.cz/spolecnost/cestovani/nejlepsi-destinace-pro-rok-2022-je-mezi-nimi-i-oblibena-zeme-cechu/?&$coQ1BVTC1rZFBVTC1rZEQzQUNCQ1NDQUNzQVBfQUFFUEFBSVRJRjh3S3dBQWdBS0FBZ0FCVUFDNEFHUUFPZ0FnQUJRQUNvQUZvQU1nQWFBQTVnQ0lBSW9BUndBa2dCTUFDZUFGVUFMY0FZUUJpZ0VBQVFnQWlBQllnRE5BSEVBTzRBaEFCSmdDZWdGSUFMcUFZRUEwNEJyQUVhZ0k2QVNDQW0wQmJnQzh3RjhnZDFBYkFBcUFCY0FESUFJQUFaQUEwQUJ6QUVRQVJRQW1BQlBBQ3FBR0lBUHdBaEFCRUFDeEFHYUFPNEFoQUJGZ0M2Z0dCQU5ZQWtFQk5vQzh3SGRBQUFBQUEuWUFBQUFBQUFBQUFB

Nejatraktivnější cestovatelské destinace pro rok 2022: vyhraje to u vás exotika nebo túry?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!