Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rakouská žena a Alpy / foto: shutterstock

Dopřejte si nezapomenutelnou dovolenou ve střední Evropě!

Ještě nemáte vybranou letošní dovolenou? A přáli byste si, aby byla neotřelá a netísnili jste se na pláži s dalšími stovkami turistů? Máte ji mít!

Dovolená v Evropě, to nejsou jen známá letoviska s hlavou na hlavě. Nabízejí se také Maďarsko, Polsko, Rakousko, Slovinsko nebo Slovensko. I přesto, že tyto země máme v podstatě za humny, mnohdy o nich toho moc nevíme. A to je škoda.

Vyrazte do Maďarska

Léto doporučujeme strávit u největšího jezera střední Evropy, Balatonu, a podzim a zimu třeba v některých z tamních termálních lázní. Mezi ty nejvyhlášenější patří Balf, Bükfürdö, Györ, Kehida, Harkány, Pápa, Mosonmagyaróvár, Sárvár a Zalakaros. A na prodloužený víkend se vydejte do „perly“ Dunaje, jak se říká Budapešti, plné velkolepých budov, eklektické architektury a hvězdicových bulvárů.

Hotely v Budapešti

Udělejte si výlet do Polska

Spoustu lákadel nabízí také sousední Polsko. Její perlou je samozřejmě hlavní město Varšava. Věhlasné však jsou i polské lázně. Především lázeňské pobřežní město Kolobrzek a rekreační středisko Sopot. Při cestách po Polsku byste neměli minout ani Krakov figurující na seznamu světového dědictví UNESCO. Plné kostelíků a malých uliček s nezaměnitelnou atmosférou. Zde určitě stravte minimálně dva dny. Nejkrásnější totiž město je časně po ránu a pozdě večer.

Dechberoucí Rakousko

Příslibem krásné dovolené může být i Rakousko nabízející města plná pamětihodností, krásné majestátní Alpy i křišťálově čistá jezera a vodopády. Z měst si nenechte ujít Vídeň, Innsbruck a Salcburk. Jedněmi z nejkrásnějších jezer je Gosausee a Zelené, z vodopádů vás nejvíce dostanou Krimmelské. Za návštěvu však určitě stojí i nejdelší ledovec Východních Alp Pasterze.

Ubytování v Rakousku

Vybírejte na hotely.cz

Ubytování v Maďarsku, Rakousku i Polsku snadno zarezervujete na serveru hotely.cz. K dispozici vám jsou hotely v Krakově, Siófoku, Hevízu, Vídni i Salcburku. Klasické hotely, útulné penziony i apartmány. K dispozici jsou hotely v severním Maďarsku i Horním Rakousku. Stejně jako na jakémkoliv jiném místě ve střední Evropě. Pokud zkrátka plánujete dovolenou, vybírejte si hotely a ubytování na Hotely.cz.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze